Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kampány a világmisszió ünnepére készülve: a PMM munkatársai videóklipekben mutatkoznak beVissza a listához

2022. augusztus 17.

A Pápai Missziós Művek amerikai egyházmegyei vezetői és munkatársai videóüzenetekben mutatkoznak be, amiket tavaly vettek fel a nemzeti találkozó alkalmával Kaliforniában.
Fejenként 30 másodperces videókat hoznak nyilvánosságra a különböző egyházmegyék honlapjain, és megosztják a szociális médiában is.
Az üzenet a következő alapvető felhívást tartalmazza, ami mindenkihez szól: „Csatlakozzon Ön is ezen a világmissziós ünnepen a világ katolikusaihoz, imádkozzon és járuljon hozzá nagylelkű adományával az egyház missziós munkájához. Köszönjük segítségét!”
„Fontos, hogy minden rendelkezésünkre álló lehetőséget kihasználjunk, hogy a világmisszió ünnepén imát és támogatást kérjünk” – magyarázza az Egyesült Államok Pápai Missziós Művének nemzeti igazgatója, Kieran E. Harrington atya. „Hisszük, hogy a Pápai Missziós Műveknek ez a személyes felhívása az egyházmegyében hatásos lesz”.
A kommunikációs kampány része még egy teljes „csomag” poszter, amit a plébániai közösségek rendelkezésére bocsájtanak. A világmisszió ünnepére küldött üzenet témája mellett („Tanúim lesztek” – ApCsel 1,8) szemlélteti a plakát azt is, hogy milyen fontos a világmisszió ünnepén adományozni, és hangsúlyozza a sok egyházi szükségletet a világban: hitoktatók, papok és szerzetesek munkája, valamint a missziós iskolák és lelkipásztori munka.
További digitális anyagok, köztük egyházközségi hírlevelek, hirdetések, prédikációtervezetek vannak előkészületben és a Pápai Missziós Művek speciális honlapján hozzák nyilvánosságra a világmisszió ünnepére.

(Fides)