Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Kamilliánusok Flores szigetén: életben tartani a missziós buzgalmat és reménnyel tekinteni a jövőbeVissza a listához

2021. június 17.

A láthatatlan Covid 19 úgy tűnik, nem állította meg és nem akadályozta sok fiatal lelkesedését, akik arra készülnek, hogy hazájukban és az egész világon hirdessék az evangéliumot. Ezt erősíti meg Luigi Galvani kamilliánus atya, a maumere-i (Indonézia) egyházmegye misszionáriusa, aki elmeséli, hogy az utóbbi hetekben a járvány ellenére Flores szigetén harminc fiatal diakónust szenteltek.
„Közülük 13-an verbiták, 17-en pedig a ritapireti egyházmegyei szemináriumban végeztek, ahol 5 egyházmegyek 350 szeminaristája tanul. A szentelés olyan esemény volt, ami a jövőbeli missziós elkötelezettségre való tekintettel reménnyel és derűvel tölt el minket. Nyáron az új diakónusok és a legtöbb szeminarista pasztorációs tevékenységet fognak folytatni a származási plébániájukon és máshol, ahova helyezik őket”.
Július 14-én, Szent Kamill ünnepén 5 novícius leteszi első fogadalmát, míg 13 új jelölt, köztük két fiatal pakisztáni, megkezdi a noviciátust. Ezenkívül 17 rendtag megújítja fogadalmát, egyikük pedig leteszi az örökfogadalmat. A jelöltek számának növekedésével ki kellett szélesítenünk az oktatási termeket és most lesz kész Timor szigetén Kupangban az új novíciusház, ami a 13 új novíciusnak ad otthont.”
A maumerei egyházmegyében a különböző rendi intézmények minden szeminaristája, kb. 15-en, a verbiták filozófiai és teológiai intézetébe jár, ami a katolikus egyháznak a világon a legnagyobb papnevelő intézete kb. 1200 diákkal.

(Fides hírügynökség)