Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Jesus Youth: „A mi Urunk Jézus Krisztus missziós tanítványai vagyunk”Vissza a listához

2022. augusztus 17.

„Fiatal katolikusokként mi is a mi Urunk, Jézus Krisztus missziós tanítványai vagyunk. Mi Jézus Krisztus kezei és lábai vagyunk, és nagy sietséggel és buzgalommal megyünk fiatal embertársainkhoz, hogy Isten szeretetét és irgalmát hirdessük nekik. Feladatunk: Jézus Krisztus Örömhírét tovább adni, segítő kéz lenni számukra, hogy növekedni tudjanak a katolikus hitben” – mondja Qaisar Feroz (OFM Cap), a "Jesus Youth International" (JYI) egyházi mozgalom nemzeti káplánja, egy Pakisztánban rendezett egyhetes képzési szeminárium végén. Ennek az volt a célja, hogy a mozgalom új tagjainak segítsen, hogy megtapasztalják a Jézus Krisztussal való találkozást, ami a misszió kiindulópontja. Ayyaz Gulzar, a „Jesus Youth” pakisztáni koordinátora, így üdvözölte a résztvevőket: „Megköszönjük Istennek a fiatalok egy újabb csoportját, amely csatlakozott a Jesus Youth-hoz. Isten nevünkön szólít minket, és arra hív bennünket, hogy szőlőjében szolgáljunk Jézus Krisztusnak, az Ő Fiának, mint fiatal missziós tanítványok”.
„A ’Jesus Youth’ nem csak egy katolikus laikus mozgalom, hanem egy életforma, egy iskola laikusok képzésére az egyház és a társadalom számára. A 2016-os Szentszék általi elismerése óta Pakisztánban is növekszik” – mondja a koordinátor.
Jesus Youth International (http://jesusyouth.org/) több mint 40 országban van jelen Ázsiában, Afrikában, Európában, Amerikában és Ausztráliában.

(Fides)