Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Íróasztalunk mellett is lehetünk misszionáriusok”Vissza a listához

2020. január 27.

Giovanni Pietro Dal Toso érsek, a Pápai Missziós Művek elnöke és a Népek Evangelizációja Kongregáció társtitkára az aacheni Pápai Missziós Műveknél tett látogatása során szentmisét mutatott be, prédikációjában a következőket mondta:
„Fontos, hogy újra és újra gondoljunk vissza elkötelezettségünk értelmére, hogy újra és újra emlékezzünk arra, hogy Isten a mi tevékenységünk és életünk kezdete és vége. Ő ad nekünk erőt ahhoz, hogy életünket az Ő akarata szerint, embertársaink javára éljük. Ebben a megvilágításban szeretnék olvasni a Pápai Missziós Művek és a Gyermekmisszió tevékenységéről és ezért Önöknek köszönetet mondani.
Az első találkozásom az aacheni Pápai Missziós Művekkel – hangsúlyozta az érsek – összefüggésben volt a szíriai és iraki keresztény testvéreink nehézségeivel, és szeretném az Önök nagyvonalúságát ebben az ügyben is megemlíteni”.
„A Pápai Missziós Művek sajátossága az egyház pasztorális tevékenységének támogatása” – folytatta a Pápai Missziós Művek elnöke. „Az egyház azért létezik, mert Jézus általa akarja hirdetni az evangéliumot az egész világon. Nem szigorúan az egyházról mint olyanról van szó, hanem arról, hogy az egyház jelenléte és az evangélium hirdetése által az ember megkapja Isten Lelkét, aki a földet és minden egyes embert megújít. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ebben a tevékenységben” – mondja végül Dal Toso érsek. „Az íróasztalaink mögött is lehetünk misszionáriusok, hogy minden ember hallhassa a vigasztalás, a gyógyulás és a megbékélés szavát, hogy megtapasztalja a belső egységet és szabadságot Jézus Krisztus Istennel való találkozásnak köszönhetően.”

(Fides hírügynökség)