Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Hitoktatók a koronavírus-járvány idején: a Szentlélek új utakat inspirálVissza a listához

2021. május 13.

„Nem múlt el sok nap” – folytatja -, „és templomainkat be kellett zárni, mindenki ugyanabban a helyzetben volt. A folyamatban levő missziókat átmenetileg le kellett mondani. Hogyan szolgáljam így Megváltómat? Hogyan folytassam a hitoktatást? Ezt a kérdést tették fel maguknak a mexikói redemptoristák is, és sok lehetőség kínálkozott arra, hogy tovább hirdessék az Urat. Ehhez tartoznak az eucharisztikus ünneplés élő közvetítései, körmenetek a Legszentebb Oltáriszentséggel autóval, ifjúsági misszió ünnepe otthonról…
Néhány közösségben lehetőség nyílt arra, hogy teljesítsék a tagok kérését a gyónást illetően, olyanoknak is, akik kórházban feküdtek, természetesen figyelembe véve a legszükségesebb egészségügyi intézkedéseket. A hitoktatói központokban és a plébániákon nem szűnt meg a tevékenységünk.”
Agustín Cantú Drauaillet, aki maga is redemptorista, a következő szavakkal zárja tanúságtételét: „A fertőzések és az otthon maradó emberek számának növekedése ellenére is a Szentlélek továbbra is inspirál minket különböző módokon és mi készek vagyunk a nyomdokaiba lépni. Nem hagyunk fel a testvéreinkkel való kapcsolattartással, mert tudjuk, hogy a Megváltónak sok mondanivalója van főként az elhagyatottak számára, akik házaikba vannak bezárkózva.”

(Fides hírügynökség)