Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Három katolikus apácát megjutalmaztak afrikai fejlesztési projektjeikértVissza a listához

2023. április 12.

A szerzetesnővér a díjat az Emerging Farmers Initiative képviseletében vette át, ez egy projekt, amit az ő kongregációja indított el a zambiai Magoye faluban.
„Egy csoport szerzetesnővérrel együtt megalapítottuk az Emerging Farmers Initiative-t 2019-ben, a kongregáció főnökének engedélyével” – magyarázza Juunza Christabel Mwangani nővér. „Kongregációnknak 40 tagja van és székhelye a Monze egyházmegyében van, Zambia déli részén. Az Emerging Farmers Initiative Mulando faluban van. Itt kb. 73 család él, mindegyiknek átlag 8 tagja van. Mezőgazdaságból élnek. A gyakori aszály és a mezőgazdaság teljes függősége miatt magas a szegénységi szint. Az analfabetizmus is magas szintű, kb. 25%-os. A lakosság felének az életkora 20 év alatti” – folytatja a nővér.
“Az Emerging Farmers Initiative a középiskola keretén belül működik. Gyakorlati képzést kínál a tanulóknak, és ismereteket nyújt nekik állattenyésztés, növénytermesztés terén, hogy ha befejezik az iskolát, meg tudjanak élni” – fejezi be mondandóját.
Az African Diaspora Network (ADN) egy nonprofit szervezet, melynek székhelye a Silicon Valley-ben van, elősegíti a vállalkozóképességet és a gazdasági fejlődést az afrikai kontinensen és a közösségekben, amelyekben az afrikai szórvány él.
Két ugandai nővér is megkapta a BAF díjat:  Frances Kabagaaju nővér az ugandai Gyermek Jézus Leányai Társaságból, amely egy egészségügyi központot tart fenn Nkurubában a Rwenzori-hegységben, a Kongói Demokratikus Köztársaság határán; és Rose Thumitho nővér Assisi Szent Ferenc kis Nővérei rendből, a jinjai Mother Kevin Providence Social Enterprise egyik alapítója, amely fejlődési lehetőséget kínál nőknek és fiataloknak.

(Fides)