Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „HOPE#MissioFest“: A máltai Pápai Missziós Művek hetedik alkalommal tart a tv-ben adománymaratontVissza a listához

2022. augusztus 17.

„HOPE#MissioFest“ a neve a máltai tv-maratonnak, amit Anton Teuma, Gozo püspöke és Valent Borg prelátus, a máltai PMM nemzeti igazgatója jelenlétében hivatalosan indítottak el. A fő cél adományok gyűjtése a missziók és olyan helyi egyházak részére, ahol különleges lelkipásztori szükségletek állnak fenn.
A „HOPE#MissioFest“ egy átfogó médiaprojekt része, amelyhez tartozik egy híres tv-adás is, amelyben ismert személyiségek és egyszerű emberek beszélnek a misszióban szerzett tapasztalataikról, amit hosszabb-rövidebb ideig vállaltak.
Idén ünnepelték a „HOPE#MissioFest“ keretében a Pápai Missziós Művek máltai fennállásának 90. évfordulóját is. A tv-maraton alatt a Pápai Missziós Művek bemutatta a múlt évi projekteket és azokat, amelyeket a közeljövőben terveznek. Ezenkívül számos skype-összeköttetést létesítettek külföldön élő misszionáriusokkal, hogy a nézőket meg tudják ismertetni a misszionáriusok napi kihívásaival. Egy videofilmet is készítettek, amely megvilágítja a máltai Pápai Missziós Művek munkáját a kezdetektől.
A tv-maratont támogatták a helyi egyházi és politikai szervezetek és személyiségek. Most először vett részt három afrikai nemzeti igazgató, egy Zambiából, egy Malawiból és egy Zimbabwéből a rendezvényen.

(Fides)