Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Gyermekek a gyermekekért NyíregyházánVissza a listához

2016. november 20.

Az Irgalmasság Szentévének zárásaként a Nyíregyházi Egyházmegyével nagy ünnepségre készült a Sója Miklós Óvoda és Iskola családja, ahová többségében roma gyerekek járnak. Ahogy ez lenni szokás, az előkészítő  munkálatok  már sokkal korábban megkezdődtek.

Az ünnepséget megelőző héten példaértékű összefogás volt tapasztalható. Az iskola épületeként szolgáló Huszárvár kicsit ütött - kopott, mint a Huszár-telep legtöbb épülete, de megmozdult valami… A Szent Miklós iskola missziós csoportja szolgálatra jelentkezett a Sója Miklós Iskola környezetének szebbé tételében. Ez a kezdeményezés Szabó Bernát Sándorné intézményvezetőnél, (aki a Szent Miklós Iskola címzetes igazgatója is egyben) azonnal támogatásra talált. A misszió koordinátorai Bodnár Attila atya és Matavovszky Györgyné a belvárosi iskolából azonnal meg is kezdték a szervezést. A parkosítás, a növények ültetéséhez még a késő őszi időjárás is kedvezett,hisz arra az időre elállt még az eső is. A felnőttek és gyermekek összmunkájának köszönhetően pillanatok alatt helyére került a többszáz talajtakaró cserje és virág. A jelenlévő és a gyermekek misszióját segítő, felnőtt szervezők célja egyértelmű: igénykeltés a szépre, a jóra, minél több örömet szerezni egymásnak. Jó volt együtt megvalósítani az ültetést és a jól végzett munka után közösen hálát adni, a szerény kis agapét együtt elfogyasztani.

Így valósult meg a kis missziósok célkitűzése: ”Kis imával és kis áldozattal gyermekek a gyermekekért.”

A Sója Iskola minden tanára és diákja köszöni az iskola esztétikusabbá tételében aktív szerepet játszó szentmiklósos, missziós diákok és tanárok munkáját.

Szabó B. Sándorné címzetes igazgató