Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Giovanna nővér, comboniánus misszionárius Jézus földjén: „Egyesüljetek velünk az imában”Vissza a listához

2023. október 30.

Giovanna Sguazza nővér, comboniánus misszionárius Szentföldön, nővértársaival és a teljes népességgel együtt éli meg ezeket az erőszakkal teli napokat. Jézus földjéről buzdít mindenkit, hogy egyesüljön velük az imában, és kérjük a béke ajándékát.  
„Én egyike vagyok annak a 8 comboniánus nővérnek, akik Ciszjordániában élnek, nagyon közel a választófalhoz. Jól ismerjük a palesztin és izraeli valóságot. Nem marad más mint kérni a béke Urát, hogy adjon békét.”
„A helyzet drámai, félelmet keltő” – teszi hozzá a misszionárius nővér. „Sok katonai ellenőrzési pont van mindenhol. A pénteki imanap alkalmával őrök vannak a város körül.”
Giovanna nővér megosztja a jeruzsálemi latin pátriárka, Pierbattista Pizzaballa bíboros ezekben a napokban többször ismételt szavait, a Szentföldet elárasztó szörnyűségek és erőszak idejéről. „Pizzaballa bíboros nagyon jól leírta a helyzetet, és én, comboniánus nővér, csatlakozom hozzá. Tegyünk mindent Jézus kezébe és szívébe. Itt Jeruzsálemben sok templom imakezdeményezést indított és bizalommal megyünk előre. Mindenkit arra hívok, hogy csatlakozzon hozzánk az imában.”
Az október 18-i általános kihallgatáson Ferenc pápa mindenkit arra hívott, hogy október 27-én imával és böjttel kérje a világ békéjét.

(Fides)