Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: „Etess meg egy barátot”: a katolikus ifjúsági mozgalom karácsonyi akciójaVissza a listához

2022. december 20.

A kezdeményezést támogatták az ország más részein civil intézmények, illetve más vallásos közösségek is.
Az „Etess meg egy barátot” célja az, hogy a szükséget szenvedőknek segítsenek azáltal, hogy a legszegényebb és legkirekesztettebb családoknak élelmiszert adományoznak.
Nazarene Soosai, Kottar püspöke, a püspöki konferencia ifjúságért felelős elnöke a következőt mondta: „A kezdeményezés az indiai fiatal katolikusok lelkiismeretének gyümölcse, akiket a hit megvilágít. Ők konkrétan meg akarják mutatni felebarátaiknak, hogy Jézus az Isten velünk van”.
„Indiában sok embernek van szüksége gondoskodásra és szeretetre. Mi segítünk azoknak, akiknek nincs élelmük. Isten azért adja nekünk kegyelmét, hogy ne csak magunknak tartsuk meg, hanem osszuk is meg” -  mondta Antony Judy, az ICYM elnöke.
„Csak az első karácsonyi ünnepnapon azt tervezzük, hogy 50000 embert látunk el. Meg fogjuk hosszabbítani az akciót karácsony utánra. A kezdeményezést országszerte jól fogadták az egyházmegyékben és a plébániákon.”
Indiában a szükséget szenvedők élelmezése vallási ünnepnapokon más közösségekben is szokásos, pl. a szikheknél is: „A megosztás és a szolidaritás iránti elkötelezettséget minden faluban és mindenféle hitű közösségben jól fogadták: ez gyakran alkalom arra, hogy párbeszédet folytassanak és együtt dolgozzanak más felekezetű emberekkel. Boldogok vagyunk, hogy a katolikusokra úgy tekintenek, mint akik gyakorolják a felebaráti szeretetet, kultúrára, hitre vagy kasztra való tekintet nélkül”.
Az indiai latin rítusú 132 egyházmegyében több mint 50 egyházmegyei fiatal csoport dolgozik intenzíven a programon.
Inaliza Nongbyrsaw, egy fiatal katolikus nő Meghalaya államból, hangsúlyozza:
„A karácsony egy olyan időszak, amikor ajándékokat adunk és kapunk.  A legfontosabb ajándék, amit kapunk, magának Jézusnak az eljövetele. Hagyjuk, hogy a szeretet inspiráljon bennünket, amit Istentől kapunk karácsonykor, és járuljunk hozzá, amennyire tudunk, ahhoz, hogy másoknak is áldott és boldog karácsonyuk legyen.”

(Fides)