Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Egy különleges nap, örömben, hitben és egyetértésben a dosso-i misszióbanVissza a listához

2022. december 30.

„Kéz a kézben nagy dolgokat tudunk véghez vinni és örömet tudunk adni azoknak az embereknek, akik körülvesznek minket”. A karácsony nehéz időszak egy muzulmán országban, amelyben a keresztények csekély kisebbséget alkotnak.
„Mégis a karácsony itt a dosso-i közösségünkben tiszta, egyszerű és alapvető öröm, mert vendégszeretetet, befogadását jelenti annak, aki eljön hozzánk, és egy kisgyermeket, egy ígéretekkel teli új életet. Mindannyian együtt ünnepeljük a gyermek Jézust”. Ezt üzente Rafael Casamayor atya, a kis dosso-i közösség misszionáriusa a karácsonyi ünnepségek alkalmával.
„Öröm, mert Isten maga jön el meglátogatni híveinket, otthonainkat” – folytatja az Afrikai Missziós Társaság tagja – „Együtt ünnepeltük az Eucharisztiát, csodálva Isten egyszerűségét és irántunk való szeretetét és dicsőítettük őt a mi afrikai stílusunkban, énekekkel, táncokkal és örömkiáltásokkal. Egymásnak boldog ünnepet kívántunk, együtt ettünk túláradó örömben, a fiatalok által lelkesítve, akik a közösség sója, mely ízt ad. Mind együtt egy végtelen körben, amelyben voltak gyermekek és felnőttek, férfiak és nők, mindenki a maga képességét beleadva, de főleg az örömét”.

(Fides)