Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nunciusVissza a listához

2019. február 25.

Pákozdi István egyetemi lelkész bemutatta Michael A. Blume érseknek a Magyar Szentek templomát, amely otthont ad az egyetemi lelkészségnek is, majd a körülbelül kétszáz egyetemista nevében köszöntötte az apostoli nunciust.

A fiatalokkal való találkozó gitáros énekekkel és közös imádsággal kezdődött.

Michael A. Blume SVD válaszolt az egyetemisták korábban összegyűjtött kérdéseire – melyek többek között az életére, magyar származására, diplomáciai tevékenységére, a menekültkérdésre, a régi és az új liturgiára, a katolikus hívek lelki életére és Ferenc pápára vonatkoztak. Arra a kérdésre, hogy a Szentatya mikor jön Magyarországra, a nuncius mosolyogva válaszolta: ezt ő sem tudja.

Megemlékezett Amerikába kivándorolt magyar nagymamájáról, aki sohasem tanult meg odakint angolul. A plébánia és az iskola fontos gyújtópont volt a kivándoroltak életében – mondta Michael A. Blume. Ferenc pápa romániai látogatásával kapcsolatban kifejezte: a pápa ismeri az ottani problémákat, és beszél az ottani püspökökkel, bátorítja őket, és keresi a választ a felmerült kérdésekre.

Az érsek tanulásra, gondolkodásra és imádságra biztatta a fiatalokat. Ajánlotta a Gaudete et exsultate és az Amoris laetitia kezdetű pápai dokumentumok tanulmányozását.

Az apostoli nuncius és a budapesti katolikus egyetemisták találkozója a pápai himnusz eléneklésével és Michael A. Blume érsek áldásával ért véget.

Forrás: Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Czétényi Benjamin

Forrás: Magyar Kurír