Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Boldog Pauline Jaricot, a missziós szenvedély „szikrája” az egész világonVissza a listához

2023. április 19.

A konferencián részt vett Mayline Tran, a 14 éves francia lány, aki 10 évvel ezelőtt meggyógyult Boldog Pauline Jaricot közbenjárására. A gyógyulás döntő tényező volt Pauline Jaricot boldoggá avatásában, és Mayline édesapja, Emmanuel Tran, nemcsak a csodáról mesélt, hanem arról is, hogy milyen gyümölcsöket hozott az a családjában.
Az előadók között volt Roberta Tremarelli nővér, a Szent Gyermekség Műve főtitkára, Dinh Anh Nhue Nguyen atya, a Missziós Unió főtitkára, és még a PMM néhány igazgatója.
Karl Wallner atya, az osztrák PMM igazgatója, hangsúlyozta, hogy ezt a konferenciát azért rendezték, hogy ismertté tegyék ennek a fiatal nőnek az alakját, akitől származik a PMM.
„Boldog Jaricot – jelentette ki Wallner atya – a szikra, amely meggyújtotta a misszió tüzét az egész világon”.
Anh Nhue Nguyen atya kiemelte, hogy Boldog Pauline Jaricot alakja döntő fontosságú a jelenlegi evangelizációs küldetés szempontjából, hangsúlyt helyezve három szempontra, amikre Ferenc pápa rámutatott a PMM-hez intézett üzenetében Jaricot boldoggá avatása alkalmából: a Boldog megtérése, az ő imádságos élete közösségben Istennel és az irgalmasság kézzelfoghatósága.
„Megtérésétől kezdve – mondta Nguyen atya – életét az Istennel való közösség és az ima jellemezte”.
Roberta Tremarelli nővér pedig beszélt a Szent Gyermekség Műve hatásáról az egész világon, az alapító, Charles de Forbin-Janson püspök személyétől indulva, aki 1843-ban indította el a mozgalmat, hogy segítsen a kínai, majd később minden kontinensen élő gyermekeknek. Végigment a PMM történetének fontos eseményein, egészen a mai napig, amikor is több mint 120 országban van jelen.

(Fides)