Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Az USA püspökei kampányolnak a vallásszabadságért, mely alkotmányos jogVissza a listához

2017. június 09.

„Szabadságot a misszióhoz” – ezt a témát választották az amerikai püspökök a következő kampányukhoz, melyet a vallásszabadságért folytatnak. Idén hatodszor rendezik meg a kampányt, amely 2012 óta mindig június 21-én, Morus Szent Tamás, a politikusok védőszentje és Fisher Szent János ünnepén indul és július 4-ig, a Függetlenség napjáig tart.

Tisztázni a félreértéseket, beszélni a problémákról

Korunkban, amikor növekszik a kulturális polarizáció, segíthetjük a vallásszabadság jobb megértését oly módon, hogy az minden személyt tiszteletben tartson – olvassuk az USA püspöki konferenciája honlapján. Az amerikai főpásztorok arra buzdítják a keresztényeket, hogy beszéljenek barátaikkal és szomszédaikkal a vallásszabadság kérdéséről, és segítsék tisztázni a félreértéseket.

Imádság, gondolkodás, akció a vallásszabadságért

Az USA püspökei imára, gondolkodásra és akcióra szólítanak. Mindannyian arra kaptunk meghívást, hogy missziós tanítványként kövessük Krisztust, keressük az igazságot, szolgáljunk másokat és megéljük hitünket mindenben, amit teszünk. Június 21-től július 4-ig, a vallásszabadságért folyó kampány idején az amerikai keresztény közösségek minden nap imádkozzanak, gondolkodjanak és tegyenek a vallásszabadság elősegítéséért. Ez az alapvető jogot ugyanis az amerikai alkotmány első cikkelye garantálja – írják a püspökök.