Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Az Afrikai Missziós Társaság hét jelöltet vesz felVissza a listához

2022. március 11.

„Walter Woamede atyával együtt, aki a diákok elöljárója, állandóan foglalkozunk ezekkel a fiatalokkal. A fiatal jelöltek a város különböző közösségeiből jönnek, egyet kivéve, aki Kolowaréból érkezett” – magyarázza a misszionárius. Az Afrikai Missziós Társaság togói rendi provinciája az utóbbi években növekedett. Jelenleg 40 szeminarista és 45 pap van, akik az egész országban elosztva élnek. P. Galli mesél a tanulók hétköznapjairól a loméi misszióban: „A kurzusokon, amiket olyan tanárokkal együtt tartunk, akik máshonnan jönnek, hogy segítsenek nekünk, van az Afrikai Missziós Társaság története, a hagyományos vallások története, fundamentális teológia, bevezetés a Bibliatudományba, a katolikus egyház katekizmusa és egy angol tanfolyam. A héten két délutánt a sportolásnak szentelünk, egyet barkácsolásnak, egy továbbit énektanulásnak és szombaton takarítunk, egyénileg és a közösségben is”. „Megpróbálunk egy zöldségeskertet felvirágoztatni és két szakácsnőnk is van!” – mondja P. Galli büszkén.
Havonta egyszer találkoznak a loméi Afrikai Missziós Társaság különböző rendi közösségei a testvériséget megélni, illetve mérleget vonni. „Néhány napja vendégeskedtünk a tartomány főépületében a város központjában. Ott volt velünk a strasbourgi tartománynak a Kongói Demokratikus Köztársaságból származó tartományfőnöke és a Togoból származó kollégája, akik látogatóba jöttek. Kb. negyvenen voltunk papok, és ez volt az első találkozásom velük 2022 januári megérkezésem óta.”
„Togoban összesen hét plébániai közösségünk van, négy délen, három pedig az északi középső részen. Minden ilyen intézményben tevékenykednek egész Afrikából származó gyakornokok” – erősíti meg P. Galli végül, a misszionáriusok lelkipásztori tevékenységéről beszélve.

(Fides)