Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Ausztrália – a világmisszió ünnepére való készülődés keretében Thaiföldön támogatják a szerzetesnővérek munkáját a szükségben levő gyerekekkelVissza a listához

2021. október 11.

„Minden évben október utolsó előtti vasárnapján a világmissziót ünnepeljük és ezzel megemlékezünk a missziós munka jelentőségéről” – mondja Brian Lucas atya, a PMM ausztráliai igazgatója. „Nem tudunk másról beszélni, mint arról, amit láttunk és hallottunk, és a keresztségünk arra buzdít, hogy missziós tanítványok legyünk. Ima és anyagi támogatás révén érjük el a missziós egyházakat, az üldözötteket, a gyengéket és azokat, akik nem rendelkeznek azokkal az eszközökkel, amikre mi maguktól értetődőkként tekintünk.”

A Chalaad nővér és a Jó Pásztor Nővérei által vezetett óvodaközpont elsősorban azon nők gyermekeit gondozza, akik a Jó Pásztor Nővérek képzési központjában dolgoznak. Ez a hátrányos helyzetben élő nők szakképző központja.

Az óvodát azóta kibővítették, hogy felvehessék a környékről jövő gyermekeket is, akiknek egyébként semmi esélyük sincs a kisgyermekkori képzésre. „A legtöbb gyermek, aki a központba jár, szegény környékbeli családokból származik” – magyarázza Chalaad nővér, és példaként megemlíti Samorn-t és 5 éves lányát, Kusát. Samorn nem fejezte be az általános iskolát és 12 éves korában dolgozni kezdett. Mint minden szülő, ő is azt kívánja, hogy Kusának jobb életkilátásai legyenek, mint neki. „Azt szeretném, hogy a lányom fejezze be az iskolát, szeretném, hogy a jövőben tudjon gondoskodni magáról.”

Az óvodában minden gyermek kap oktatást, egészségügyi ellátást és tápláló étkezést, valamint támogatják abban őket, hogy fejlődjön pozitív önértékelésük egy olyan környezetben, amelyben a tanulás és növekedés biztosított.  

Az óvodában több mint 100 gyermeket nevelnek. „Megállapítottuk, hogy fontos a nevelés” – hangsúlyozza Chalaad nővér. „Ha a gyermekeknek van lehetőségük tanulni és iskolába járni, az nagyon jó esélyt jelent számukra. A gyermekekkel való foglalkozáson keresztül látom, hogy a jövőben jó felnőttek lesznek.”

Az óvoda segíteni akar a nehéz körülmények közül származó gyermekeknek, hogy koruknak megfelelő gondozásban részesüljenek; az intézmény biztos teret akar nyújtani nekik a tanuláshoz és növekedéshez, valamint együttműködő kapcsolatokat alakít ki a családokkal a megfelelőbb gyermekgondozás érdekében. 

(Fides hírügynökség)