Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Advent a járvány idején: „Isten az orvosok kezével gyógyít” – mondják a püspökökVissza a listához

2020. november 30.

„Kedves testvérek, mint Jézus követői és tanítványai, a koronavírus járvány idején mind aggódunk. Ebben az adventi időben életünket irányítsuk Jézus felé, aki Isten szeretete, irgalma és a megváltás megtestesítője számunkra. Próbáljunk meg bízni Jézus üzenetében: „Ne nyugtalankodjék szívetek. Higgyetek Istenben és bennem is higgyetek.” (Jn 14,1) Ezt írja Cornelius Piong, Keningau püspöke.
Hasonlóan ír John Wong, Kota Kinabalu érseke, adventi üzenetében: „Életünk próbára van állítva, hitünk a szakadék szélén táncol. Talán azt kérdezzük magunkban: mikor lesz vége? Mi fog történni jövőre? Hol van Isten? Nem törődik velünk? Belépve az adventi időszakba, Istentől bölcsességet kérünk, mert az Írás megígéri, hogy a bölcsességet könnyen megtalálja az, aki keresi azt” (Bölcs 6,12) „Az emberiségnek szüksége van bölcsességre, hogy Isten szemével tekintsen az életre és annak eseményeire és hogy hittel tudja megélni azokat”.
„Ha időt szakítunk arra, hogy megálljunk és magunkba, a szívünkbe nézzünk, megláthatjuk Isten kezét a káosz és annyi kihívás közepette. Míg a Covid-19 esetek száma napról-napra növekszik, másrészről észrevehetjük, hogy a napi gyógyultak száma is ugyanolyan jelentős. Isten az orvosaink keze által gyógyít” – írja a püspök.
Wong püspök arra buzdítja a híveket, hogy köszönjék meg Istennek minden áldását, a nehézségek közepette is: „Ha terveinket romba döntötte a járvány, és az év nagyobbik részében otthon kellett maradnunk, ez az időszak valóban arra jó, hogy helyreállítsuk kapcsolatunkat az Úrral, a családunkkal, kedveseinkkel. Ez egy kegyelmi időszak, amit kaptunk. Annyi minden van, amiért hálásak lehetünk ebben a viharos időben.”
Keningau és Kinabalu egyházmegyék Sabah-ban találhatók, ez a malajziai állam Borneo szigetének északi részén helyezkedik el.
Malajzia lakosságának csak 4%-a katolikus, 60%-a muzulmán.

(Fides hírügynökség)