Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: AdoMis: missziós országokban élő szeminaristák adoptálása segíti a papképzéstVissza a listához

2021. november 25.

Az elmúlt években két teológiai szemináriumot támogatott az AdoMis, egyet Madagaszkáron, egyet pedig Peruban. Idén vették fel a programba az észak-indiai (Chabua) Vianney Szent Jánosról nevezett előkészítő szemináriumot, amely 15 egyházmegyéből vesz fel diákokat.

Ehhez a kezdeményezéshez lehet csatlakozni úgy, hogy naponta imádkozunk az adoptált szeminaristákért, vagy anyagi támogatást nyújtunk. Lehet egyénileg, illetve plébániai közösségként csatlakozni. Az összegyűjtött adomány elsősorban a szeminaristák ellátását szolgálja, beleértve az épületek építését és renoválását, valamint tankönyvek és szükséges eszközök, berendezések vásárlását.

Guy Bognon atya, a Szent Péter Apostol Műve nemzetközi titkárságainak  főtitkára köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben a projektben részt vett és továbbra is részt vesz, és hangsúlyozta a szeminaristák képzésének szükségességét a missziós országokban, akiknek a száma 80000 világszerte.  
Az e célra irányuló új kezdeményezések egyike, a „Ingek méretre” ötlet, a lengyel Pápai Missziós Művek és az Isteni Mester Tanítványai nővérek kongregációja közös projektje. Ez azt jelenti, hogy a papi ingek eladásából származó bevétel 1%-át adományozzák a missziós országokban élő szeminaristák képzésére. Ez a projekt a Jó Pásztor vasárnapján (hivatások világnapján) indult és egy évig tart.

 

(Fides hírügynökség)