Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A zarándokhelyek újra nyitottak 3 év után. A kínai katolikus közösségek készülődnek a Mária-hónapraVissza a listához

2023. április 28.

Ezekkel a szavakkal csatlakozik a pekingi érsek ahhoz az aggódó várakozáshoz, amivel sok kínai katolikus közösség készülődik arra, hogy megélje a május hónap máriás hódolatának gyakorlatát. Zarándoklatok, rózsafüzérek, szentségimádási órák, körmenetek és ünnepélyes szentmisék, karitatív munkák. A zarándokhelyek, templomok és kápolnák ajtajai mindig nyitva lesznek, amelyek a járvány miatt évekig zárva voltak. A pekingi és sanghaji egyházmegyék már kihirdették az ünnepségek programját, valamint a napi közösségi imák órarendjét.
A Pekinghez közeli housangyu-i Szűz Mária-kegyhely kedves helye a pekingi katolikusoknak a máriás tisztelethez. Az egyházmegye úgy rendelkezett, hogy a zarándoklatokat májusban a plébániák felosztását követve bonyolítsák le: májusban minden vasárnap, Peking központjának 4 legfontosabb plébániája közül az egyik foglalkozik a zarándoklat szervezeti szempontjaival és a szentmise megünneplésével.
Sanghajban is minden készen áll a számtalan zarándok és hívő fogadására, akik májusban el akarnak menni a sheshani kegyhelyre.
A zarándoklatok egyházmegyei irodája megjelentetett egy útmutatót, hogy biztosítsa a zarándoklatok rendezett lefolyását, jól tudván, hogy a kínai katolikusok mély máriás tiszteletet táplálnak és különleges szeretetet éreznek a Sheshani Szűzanya iránt.
Funkcionális módon használva az új digitális technológiákat, ahogy Kínában minden nyilvános hely belépéséhez szükséges, még a kegyhelyre való bejutáshoz is, elő kell jegyezni magunkat és regisztrálni kell a digitális QR kódot használva (személyi igazolvánnyal együtt). Az egyházmegye közzétette a modult és a QR kódot, amit előre le kell tölteni, és az egyházmegye honlapján megjelentette a szentmisék időpontjait és a zarándoklatokat szervező papok elérhetőségét.
A járvány három éve után a kínai zarándokok sokasága visszatér májusban Szűz Máriához, a sheshani Miasszonyunkhoz, hogy lábai elé tegye bánatát, reményét és háláját. A Szűzanyát egyedülálló helyzetben ábrázolták, a kis Jézust felemeli a feje fölé, hogy úgy mutassa meg Őt az embereknek, mint egy trófeát, a győzelem jelképét.
 

(Fides)