Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A xaveriánusok új közössége: „Megélni az evangéliumot és támogatni a fiatalokat”Vissza a listához

2022. április 06.

„A missziós nővérek jelenléte a plébánián nem csak lehetőséget ad nekünk arra, hogy bemutassuk a xaveriánusok családját Kamerunban, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy az iskolai tevékenységek színvonalát emeljük”.
„Az országnak ebben a részében a fiatal keresztény közösségek a stabilizálódás folyamatában vannak és a hit elmélyülésére van szükségük. Próbáljuk ezt megadni nekik főleg a nagyböjt idején, egy ’különleges’ időszakban, amikor az emberek készségesebbek: a mindenkori társadalom helyzetéből indulunk ki, hogy segítsünk nekik. Fel kell, hogy ismerjék a hit kihatásait a mindennapi életben, a családban, a nevelésben, betegségben és egészségben, a foglalkozásukban, mint az igaz keresztény tanúságtétel területein”. A karitatív tevékenységeknek is, amik általában egy ünneppel függenek össze, a böjti időben megnő a jelentőségük: „Minden szerdán vagy pénteken” – mondja Imelda nővér – „hoznak adományokat a szegényeknek, amiket aztán magukban a közösségekben osztanak szét. Nagyböjtben liturgikusan mélyebb kötelékek alakulnak a kis perifériás közösségek és a plébánia között. A hitoktatás során nemcsak a keresztelendők, de az összes keresztény érdeklődéssel készül a keresztelő napjára. A közösségek elkísérik a jelölteket és készen állnak arra, hogy mellettük álljanak és támogassák őket, és ez a hit elmélyüléséhez vezet bennük is. Ez egy erős jel” – hangsúlyozza.
„A tartomány püspöke nagy örömmel fogadott minket” – meséli Imelda nővér, „és ez egy jó ómen az afrikai földön eltöltendő jövőnk szempontjából. „A mi missziónk abban áll, hogy az evangéliumot hirdetjük, kiképezzük a katekumeneket és hitoktatókat, különös tekintettel a fiatalokra”.
Észak-Kamerun Garoua egyházmegyéjében manapság 54 pap és 80000 katolikus van.

(Fides)