Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A xaveriánusok megnyitják a jubileumi évet: hála, lelkiismeretvizsgálat és elköteleződés áll a középpontbanVissza a listához

2020. július 22.

Az intézmény vezetősége a jubileumi évvel ünnepli az emlékezést az első statútumok és Szent Guido Maria Conforti ún. „végrendelete" végleges engedélyezésére, amellyel tovább adta a hírt a „jelenlegi és jövőbeli” misszionáriusoknak és mindenkit arra emlékeztetett, hogy „mi most Isten és az Ő egyháza előtt egy kötelezettséget vállalunk”. Ez 1921. július 2-án történt.
A jubileumi évet az első statútumok és a végrendelet százéves fennállásának szentelik és egybeesik az intézmény alapításának 125. évfordulójával.
A jubileumot az egész szerzetesi család és a xaveriánusok intézményének minden ága megünnepli. Három fő elem van, ami ezt az időt kell hogy jellemezze: „Megköszönjük Istennek a xaveriánus karizma ajándékát az egyházban, ami emlékeztet bennünket missziós családi életünk 125 évének a történetére. Megköszönjük mindazt a jót, amit testvéreink előttünk tettek, és azt is, amit most tesznek, általunk is. Minden kegyelem! A xaveriánus karizma világos és precíz: ad gentes és ad extra misszió az egyház egyedüli küldetésének globálisabb összefüggésében. Ebből kifolyólag van egy különleges, nagyon specifikus helye az egyházi életben. Arról van szó, hogy a hit szemével és emberi értelemmel ítéljük meg a xavéri karizmához való személyes tartásunkat… Ez az elköteleződés összefügg a mi missziós jelenlétünk valódi, megfelelő és sürgető újra pozicionálásával, különösen ott, ahol ez szükséges” – áll a jubileumi évre való meghívóban.

(Fides hírügynökség)