Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A világmisszió napja felé: az osztrák Pápai Missziós Művek megemlékezik a „világmisszió anyjáról”Vissza a listához

2020. szeptember 23.

Bécsben a konferenciatermet „Paulinum” szalonnak hívják, mert ez az a helyiség, ahol a kép függ. A festménynek két különlegessége van: Pauline Jaricot-t rózsafüzérrel a kezében ábrázolja, mert ő volt az, aki kitalálta és előmozdította az Élő Rózsafüzért, felajánlva a Mária-imádságot az egyetemes egyház missziójáért 1826-ban; ezenkívül az alak rámutat a földgömbre, mert Jaricot alapította a Hitterjesztés Művét 1822-ben. A művész, Clemens Maria Fuchs az osztrák Pápai Missziós Művek részére festette a képet. „’A világmisszió anyját’ – így nevezik Pauline-t – nemsokára boldoggá avatják” – mondja örömmel Pater Karl Wallner, a Pápai Missziós Művek igazgatója. Május 26-án ui. Ferenc pápa engedélyezte a dekrétum nyilvánosságra hozatalát, amelyben elismerik a Pauline Jaricot-nak tulajdonított csodát, ezzel megnyílt az út a boldoggá avatásához.
A missziós hónap, október és a világmisszió ünnepe felé közeledve meg kell emlékeznünk a lyoni fiatal nő életéről, karizmájáról és munkásságáról, aki ma is példakép az egyházban. Pauline Jaricot már 17 éves korában tisztán látta maga előtt a hit világméretű dimenzióját és meg volt győződve arról, hogy az ima olyan erő, amely hegyeket mozdít és Krisztus felebaráti szeretete egy globális nyelv, amely – a misszionáriusok munkájának köszönhetően, akik az evangéliumot a világ végéig is elviszik – minden embert érint a földkerekség minden részén. Pauline Jaricot Isten hívására, hogy adja oda az életét, azt válaszolta: „Itt vagyok, engem küldj”: „Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) – ez a témája a pápa üzenetének a 2020-as világmisszió napjára.

(Fides hírügynökség)