Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A venezuelai egyházmegyék segítenek a gyermekeknek és fiataloknak a Nagyhétre való előkészületbenVissza a listához

2022. április 14.

A kezdeményezés keretében a püspök meglátogatott 15 plébániát, hogy a gyerekeket és fiatalokat személyesen motiválja a részvételre.
A Nagyhéten különböző aktivitások lesznek kispapok vezetésével, akik gyerekekkel és fiatalokkal osztják meg gondolataikat Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása aspektusairól, amelyeken a keresztény hit alapszik. Ez a kezdeményezés ugyanakkor a hitnek a családokon belüli tovább adását segíti, valamint hatást gyakorol a gyermekek és fiatalok hitéletére a Krisztussal való személyes találkozásuk által, hogy keresztény hitüket tudatosan éljék meg.
A trujilloi egyházmegyében a missziós gyermek- és ifjúsági csoport szintén elindította a készülődést a Nagyhétre. A mottójuk: "Ne fáradjunk bele tenni a jót” (vö. Gal 6, 9-10) Ferenc pápa nagyböjti üzenetéből vette az ihletet és különböző tevékenységeket végeztek, mialatt a „missziós lelkiséget” is figyelembe vették, ami a PMM munkájának az alapjául szolgál. Összesen 75, különböző plébániákról érkező gyermek vett részt a programon, és felkészültek Krisztus szenvedésének, halálának és feltámadásának megtapasztalására.

(Fides)