Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A pápához is elért a kis falu, Zazriva ’missziós magjainak’ imaláncaVissza a listához

2023. november 07.

A ’Gyerekek találkoznak a pápával’ elnevezésű esemény keretében érkeztek Rómába 6000 kortársukkal együtt, akik 84 országból érkeztek.
„A zazrivai gyermekek a 114. missziós mag abból az 500-ból, amelyek Szlovákiában léteznek 2022 óta” – magyarázza Lucia Fedorová, a gyermekek kísérője.
Néhány gyerek elmondta, mit szeretnének mondani a pápának. Blanka például segíteni akar egy jobb világ megteremtésében és meg akarja oldani a környezeti válságot a felvilágosításon és más gyerekekkel való megosztáson keresztül. Karolína azt fogja mondani, hogy mind együtt igyekeznek majd megváltoztatni a Föld állapotát és hogy boldogok, hogy kiválasztották őket az 500 missziós magból, és hogy elmentek megismerkedni a Fides hírügynökséggel. Annamária hozzátette, hogy továbbra is imádkoznak, láncot alkotva más gyerekekkel, a beteg emberekért, a szegényekért, és mindenkiért a világon, aki szükséget szenved. ’Az ima összeköt minket’ – mondta.
„A Szent Gyermekség Művének hosszú története van országunkban – meséli Martin Farbák, a Pápai Missziós Művek marketing felelőse -. Már a 30-as években létezett Csehszlovákiában a Pápai Missziós Művekkel együtt. 1948 után betiltották. Az 1989-es forradalom után Jozef Tomko bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregáció prefektusa újra indította a Pápai Missziós Műveket Szlovákiában a Szent Gyermekség Művével együtt és azóta nincs megállás.”

(Fides)