Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A német Pápai Missziós Művek igazgatója felavatja a tanzániai missziós orvos klinikájátVissza a listához

2019. április 04.

„Azokon a betegeken segíteni, akiknek nincsenek anyagi eszközeik és segítőik, eredeti keresztény feladat” – mondja a Wasserburgból (Németország) származó missziós orvos. A klinika célja az, hogy az embereknek orvosi kórmeghatározást és kezelést nyújtson a tudomány modern szintjén. Az ország nagy részén csak elégtelen alapellátás van és alig van szakorvosi ellátás.

Dr. Thomas Brei 2011 óta él és dolgozik Tanzániában. 2015-ben kezdte fel-és kiépíteni Mwanza-ban a klinikát. A klinikához tartozik négy műtő, vizsgálati szobák, egy fogorvosi és egy szemészeti praxis, valamint egy radiológiai részleg.

„Amit a projektpartnereink, mint pl. Dr. Brei Afrikában teljesítenek, megérdemlik legmagasabb elismerésünket. Ők ott vannak a legfélreesőbb vidékek lakói számára, akiknek egyébként semmi esélyük sincs az orvosi ellátásra” – hangsúlyozza Mons. Huber. Mwanza-ban tartott prédikációjában a következőket mondta: „Itt konkrétan azért dolgoznak, hogy az emberek megtudják, hogy Isten méltóságot adott nekik. A keresztények mint világméretű közösség számára ez kötelezettség. A német Pápai Missziós Művek ebbe a szolgálatba áll, hogy Istennek legyen hála ott tudjon lenni helyben.”

A német Pápai Missziós Művek adományok segítségével Dr. Brei klinikája mellett támogat még számos egészségügyi állomást Afrikában és Ázsiában, finanszírozza az ápoló személyzet kiképzését és anyagi támogatást ad kórházak építésére.

(www.missio.com)