Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A mexikói Pápai Missziós Művek számtalan kezdeményezést indít a szociális hálókonVissza a listához

2020. május 27.

„Ez alkalom arra, hogy erősítsük kapcsolatainkat közösségként, hogy tükörképei legyünk Isten irgalmasságának és gyakoroljuk a különbség nélküli felebaráti szeretetet.”
A mexikói egyház mindeközben néhány különleges kezdeményezést indított útnak, mint pl. a Karitász által támogatott kampányt a rászoruló családok megsegítésére, és nyilvánosságra hozták a püspöki konferencia által kiadott jegyzőkönyvet a hívek lelki segítésére a járvány ideje alatt. „A mexikói PMM-nél mindennap szentmisét mondunk és imádkozunk a betegekért és halottakért. A megadott telefonszámon és a facebook-on küldhetik az emberek az imaszándékokat, amiket figyelembe veszünk a szentmisén. Egy napi imát is küldünk a Gyermek- és ifjúsági Missziós Művek tagjainak, amit családjaikkal együtt imádkozhatnak. Ezt az imát az internetes oldalakon és szociális hálókon terjesztjük és nemcsak Mexikóban, hanem egész Amerikában elér a gyerekekhez és fiatalokhoz.”
Az igazgató atya megemlékezik a papokról is, akik a betegeknek elviszik a szentostyát és meggyóntatják őket, imádkoznak velük és vigaszt nyújtanak nekik. „Sok orvos, nővér és egészségügyi dolgozó, akik hívők, nemcsak alkalmazottként végzik kötelességüket, hanem szeretettel fordulnak a betegek felé és meghosszabbítják szolgálatuk idejét, abban a tudatban, hogy tanúságtételükkel hirdetik az evangéliumot.”
(Fides hírügynökség)