Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A koronavírusjárvány nem akadályozta meg a Flores szigeti kamilliánusoknak a sziget betegeiért tartott szertartásátVissza a listához

2022. február 15.

„Idén a koronavírusjárvány miatt arra gondoltunk, hogy lakóhelyükön keressük fel őket” – írja Luigi Galvani atya, a kamilliánusok floresi priorja.
„Ez a kezdeményezés lehetőséget adott arra, hogy találkozzunk a családjaikkal és megtapasztaljuk sokak nyomorúságos életkörülményeit – folytatja a pap -. Egy speciális ’élelmiszer ajándékcsomag’, amit mindannyiuknak felajánlottunk, testvériesebbé tette a találkozást, és gyakran örömkönnyekkel és hálával fogadták.”
A misszionáriusok nem csak február 11-re korlátozzák az ünneplést, már előző estére szerveztek egy találkozót fiatal orvosokkal, akik a helyi kamilliánus kórházakban dolgoznak.
„Orvosainkkal együtt lehetőségünk volt megosztani Ferenc pápa üzenetét, amelyben kifejezte megbecsülését orvosi hivatásuk iránt, bátorítva őket, hogy legyenek a hit és az odafigyelés ’kis misszionáriusai’ a betegekkel való találkozásaik során – magyarázza Luigi atya. A Szentatya üzenetét az egész csoport hallotta, nem csak katolikusok, hanem más hitűek is: protestánsok és muzulmánok”.
Galvani atya erről a napról szóló tanúságtételében hangsúlyozza „az új missziós lelkesedést és a lelkipásztori elköteleződés elismerését, amit megosztanak a Keresztény Család laikusaival és Mária légiójával ez alkalomból.”

(Fides)