Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A kis kambodzsai egyház hírül adja: 294 keresztelő Húsvét éjszakájánVissza a listához

2019. április 18.

Húsvét éjszakáján a kambodzsai katolikus közösség 294 ember megkeresztelését ünnepli majd: 154-et a fővárosban, Phnom Penh-ben, 80-at Battambang-ban és 60-at Kampong Cham-ban keresztelnek. Ezt Mons. Olivier Michel Marie Schmitthaeusler, Phnom Penh apostoli vikáriusa adta hírül. Mons. Schmitthaeusler arra buzdította a híveket, hogy éljék meg küldetésüket mint megkereszteltek és meghívottak, a közeledő rendkívüli missziós hónap témája („Megkereszteltek és küldetésre rendeltek: Krisztus Egyháza misszióban a világban”) szerint.

Szentbeszédében az apostoli vikárius kijelentette, hogy „Kambodzsában a misszió rendkívüli hónapja egyfajta ’vészharang’ a megkereszteltek és meghívottak hétköznapi életében. Itt a mi kis vikariátusunknak és kis prefektúráinknak nincsenek nagy épületeik, és közösségeinkben, amik nagyon picik és egy rizsföld közepén, egy domb lábánál vagy a város szívében találhatók, nincsenek nagy számban keresztények. A misszió a szíve a hívői, papi és szerzetesi életünknek.

Miután kihirdette az újonnan megkeresztelendők számát, Mons. Schmitthaeusler megkérdezte a jelenlévőket: „Ez vajon egyszerűen a Kambodzsában dolgozó 60 pap munkájának gyümölcse, vagy azoké a szerzeteseké és szerzetesnőké, akik itt élnek, vagy a laikus misszionáriusok munkájáé? Nem, mindenekelőtt Isten műve.

Kedves testvérek, Isten népe vagyunk, mi, megkereszteltek és meghívottak. Adjunk hálát Istennek azokért a keresztényekért, akik, mint az Apostolok Cselekedetei idején, a legdrágább munkatársaink. A pap a közösség pásztora, amelyet szeretnie kell és meg kell értenie, amellyel együtt kell haladnia Isten felé. Próbáljunk meg egyszerűen pásztorok lenni Isten Szent Szíve szerint.”

„Tegnap, ma és holnap: az egyház 2000 éves; gyökerei táplálják a jelenünket és készítik a jövőnket – zárta beszédét Mons. Schmitthaeusler. Haszontalan szolgák: senki sem nélkülözhetetlen, haszontalan szolgák vagyunk… de akik több szeretetet és életet nyújtanak, és akik tapintatosan vissza tudnak vonulni, tudván, hogy a többiek folytatják a hirdetés és béke szolgálatát; az Egyház volt, az Egyház van, az Egyház lesz”.

Forrás: www.asianews.it