Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A katolikus média célja: „Az evangélium szavahihető tanúinak kell lennünk”Vissza a listához

2021. március 10.

A főbb témák közé tartozott a kommunikáció az egyházban, egyházmegyei hírlevelek készítése, a nyomtatott média jelentősége, ezenkívül gyakorlati tevékenységek és néhány termék bemutatása.
Ambrose Pereira SDB atya, a püspöki konferencia szociális kommunikációért felelős titkára, az egyházon belüli kommunikációról tartott előadásában hangsúlyozta annak fontosságát, hogy hiteles tanúi legyünk az evangéliumi üzenetnek.
Az a cél, hogy az embereket inspiráljuk, a közösségeket átformáljuk, és előmozdítsuk a szociális változást a közösségben a helyes információn, az oktatáson és szórakozáson keresztül.
A résztvevők hangsúlyozták, hogy lelkesednek ezért a tapasztalatért, ami segített nekik, hogy fejlődjenek, valamint megismerjenek új szemléleteket, ki-ki a maga területén.
„Tovább kell fejlesztenünk kommunikátori képességeinket, és aktívan kell dolgoznunk az egyházmegyéinkben” – mondja Bibin Babu atya. „Ez a rendezvény határozottan megnövelte bennem a megértést és értékelést a nyomtatott sajtó termékei iránt” – mondja a Nemzeti Katolikus Egyházi Egészségügyi Szolgálatok információ technológiájának felelőse, aki úgy írta le a szemináriumot, mint ami részletes rálátást adott neki az írásra és fényképezésre.
Végül Snyder William, a Lae egyházmegyei katolikus rádióadó bemondója és kiadója úgy jellemezte a szemináriumot, mint egy alkalmat a résztvevőknek, hogy javítsák képességeiket és szakértelmüket.

(Fides hírügynökség)