Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A járvány nem állította meg a kis elsőáldozó misszionáriusokatVissza a listához

2021. május 19.

Az „Elsőáldozó gyermekek a Missziók gyermekeiért” az egyik legfontosabb kezdeményezése a Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazatának, amelyen keresztül ösztönözni akarják a gyermekek szolidaritását. „Nem felejthetjük el ennek az eseménynek a mély evangelizációs jelentését” – hangsúlyozza P. Maciej Będziński, a Pápai Missziós Művek lengyelországi igazgatója. „A család az, ahol a felkészülés történik, de az ünneplés és a hálaadás is a kapott Eucharisztiáért. Ennek az örömnek még nagyobb a perspektívája, amikor megosztod boldogságodat a másikkal” – teszi hozzá.

Roberta Tremarelli nővér, a Szent Gyermekség Műve általános titkára üzenetet küldött a lengyel gyermekeknek. „Köszönetet mondok nektek a napi imáitokért, melyeket a világon élő többi gyermekért mondotok. Ez az első missziós tevékenység, amire Ferenc pápa emlékeztet bennünket. Imádkoznunk kell értük mindennap. Köszönök nektek mindent, amit tesztek a missziós csoporttalálkozóitokon, és azt is, hogy segítettétek a Szent Gyermekség Műve  projektjeit a missziós területeken” – írta Roberta nővér.

„Tavaly meglepett minket a járvány és az azzal kapcsolatos szigorítások. Nem volt sok vendég az elsőáldozási ünnepségeken. Jézus Urunk azonban ugyanaz volt mint mindig. Mindenkit ugyanúgy várt, és a gyermekek fel tudták ajánlani imáikat a misszionáriusokért” – jegyzi meg Monika Juszka RMI nővér, a lengyel Szent Gyermekség Műve titkára.

A nemzeti titkárság készített egy hitoktatási tervezetet az elsőáldozásra való missziós felkészüléshez, ezenkívül egy posztert, képecskéket, liturgikus segédeszközöket a szentmise missziós megelevenítéséhez, valamint imákat és könyörgéseket.

A Szent Gyermekség Műve kapott anyagi támogatást is az elsőáldozó gyermekektől. Ez azt mutatja, hogy a szigorítások ellenére a járvány nem állította meg az elsőáldozó missziós gyermekeket. A lengyel Szent Gyermekség Műve 2019-ben 3 kontinens 14 országában támogatott 91 projektet a következő területeken: a gyermekek lelki gondozása, oktatás, valamint az élet és egészség támogatása.


(Fides hÍrügynökség)