Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A járvány ideje alatt is folytatódik a Szent Gyermekség Műve és az Ifjúsági Missziós Társulat útjaVissza a listához

2020. július 21.

A fertőzés Kubában nem volt annyira heves, mint a világ többi részén. A kubai templomok mindig nyitva álltak az imádkozni vágyók előtt, és megerősödött az irgalmasság iránti tudatosság. Jelenleg a liturgikus és pasztorális ünnepségeket lépcsőzetesen újra elindítják az ország egyes egyházmegyéiben, kivéve Havannát, ahol még nem valósult meg a feloldások első fázisa.
A PMM nemzeti igazgatója kiemeli, hogy mindenekelőtt a gyermekmisszió munkatársainak a buzgalma volt csodálatraméltó ebben az időszakban. Létrehoztak WhatsApp-on egy kommunikációs hálózatot, ami lehetővé tette a folyamatos véleménycserét és az alternatív munkát. A gyermekmisszió nemzeti ünnepnapját ugyan el kellett halasztani, de a kommunikációs eszközök segítségével küldtek a gyerekeknek anyagot és támogatást, és készítettek egy hírlevelet Malawiról, a 2019-es gyűjtés célországáról. Májusban, Mária hónapjában, a gyerekeket arra buzdították, hogy imádkozzák a Rózsafüzért, azzal a különleges céllal, hogy legyőzhessük a járványt és azokért a gyerekekért, akiket a járvány sújtott.
Az igazgató végül megállapítja, hogy ily módon a gyerekekkel való missziós munka mégis lehetséges volt, amelynek során létrejöttek gyerekek által készített plakátok, üzenetek más gyerekek számára, majd így zárja: „Istenbe vetett bizalommal hisszük, hogy szeptember/október folyamán visszatérhetünk a normalitáshoz és missziós utunkat folytathatjuk a megszokott módon.”

(Fides hírügynökség)