Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A helyi egyház a Pápai Missziós Művek jubileumait ünnepliVissza a listához

2022. május 25.

Az ország katolikus püspöki konferenciája tagjainak a küldöttsége, számos pap, szerzetes és hívek sokasága vett részt az ünnepen, melyre Lomé érsekség Agbalepedogan nevű falujában került sor a Miasszonyunk a kereszt alatt nevű plébánián. A Pápai Missziós Művek togói nemzeti igazgatója, Donald Fadaz atya és a püspöki konferencia missziós megbízottja, Nicodème A. Barrigah-Benissan prelátus üdvözölték a résztvevőket.
Miles érsek mindenkit arra buzdított, hogy „folytassa az evangelizálás munkáját”. Hogy ezt meg tudjuk tenni, annak sürgősségét hangsúlyozta, hogy találkozzunk Jézussal, „és táplálkozzunk az Ő asztalánál és szavaiból”. „Jézust az életünk középpontjává kell tennünk” – folytatta – „és vele a hitnek és a szeretetnek igaz kötelékével kell összekötnünk magunkat”.
A szentmise végén a Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója megköszönte a jelenlévőknek a részvételt és kihasználta az alkalmat arra, hogy bemutassa a Pápai Missziós Művek egyházmegyei igazgatóit és a togói szemináriumokban a kapcsolattartókat. Az ünnep az apostoli nuncius áldásával és a résztvevőknek a misszióba küldésével ért véget.

(Fides)