Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A gyermekekkel való missziós munkának elsőbbsége vanVissza a listához

2021. október 26.

A résztvevők közelebbről megvizsgálták az állandó hitre nevelés témáját, különböző célcsoportokra vonatkozóan, mint gyerekek, fiatalok, diákok és felnőttek. A hozzászólásokban és az azt követő vitákban világossá vált annak szükségessége, hogy főleg a gyermekekkel való munkát kell erősíteni, programokat kell kínálni a gyermekeknek a különböző plébániákon és a Szent Gyermekség Műve által támogatott kezdeményezésekhez kell csatlakozni.
A találkozó lehetőséget adott a résztvevőknek arra, hogy projektjavaslatokat dolgozzanak ki, egyénileg illetve csoportosan, majd azokat megosszák a többiekkel. P. Thomas Waiaken a Wabag egyházmegyéből, elmondta, hogy szervezett a plébániáján egy mozgalmat, aminek a lényege az, hogy „gyermekek segítenek a gyermekeknek”, megtanítva őket arra, hogy „úgy viselkedjenek mint Jézus, szeressék Jézust, imádkozzanak Jézushoz a többi gyermekért, és tegyenek jót másokkal”. Ezt fogják fel misszióként, amit nap mint nap teljesíteni kell.
Simon Allis, a helyi gyermek-és családvédelmi iroda vezetője hangsúlyozta:
„a hatóságok és az egyház közötti együttműködés egy lényeges aspektusa a gyermekvédelemnek és a társadalom fejlődésének”.
A találkozó keretében tisztázták a PMM fő küldetését és a PMM egyházmegyei igazgatójának a szerepét és felelősségét.
P. Jack Pinocy, az Apostoli Nunciatúra titkára, aki a záró szentmisét celebrálta, arra buzdított mindenkit, hogy „legyetek egyek Krisztusban, éljetek Krisztusért és építsétek fel az egyházat ott, ahova küldenek benneteket”.
Pinocy atya közvetítette az apostoli nuncius, Fermin Emilio Sosa Rodriguez érsek üzenetét, és felszólította a jelenlévőket, hogy „legyetek hűek a kapott misszióhoz, a felelősség szellemével, mert így teszünk tanúságot és így járulunk hozzá az evangelizációhoz”.
„A Pápai Missziós Művek küldetése az, hogy az embereket elvezesse Krisztushoz” – zárta beszédét.

(Fides hírügynökség)