Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A francia Pápai Missziós Művek honlapot hozott létre, hogy ismertté tegye Pauline Jaricot életét, aki feltalálta az „első missziós szociális hálót”Vissza a listához

2020. június 15.

A francia Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatósága hangsúlyozza: „Ferenc pápa már 2019 októberében a missziók védőszentjévé nevezte ki őt, így csatlakozik a lyoni nagy személyiségekhez mint Antoine Chevrier atya vagy Frédéric Ozanam”. Ez alkalomból a PMM készített egy honlapot, amelynek segítségével mindenki megismerheti „ennek a hölgynek az égő lelkiségét”, amivel a világ evangelizációja szolgálatát végezte.
Pauline Jaricot honlapja:  http://paulinejaricot.opm-france.org/
Ez a honlap mindenki számára lehetővé teszi azt, hogy felfedezze ennek a különleges laikus embernek a modern és ösztönző jellemét, aki találékonyságban gazdag volt, ha arról volt szó, hogy elvigye az egész világba az evangélium üzenetét, kezdve a legszegényebb családokon, akik körülvették őt. „Mélyen belegyökerezve az imádságba, Pauline feltalálta az első missziós szociális hálót” – hangsúlyozza a francia Pápai Missziós Művek, arra hívva az embereket, hogy legyenek ennek tagjai.