Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A fiatalok húsvétja: közösség és a remény hirdetéseVissza a listához

2023. április 11.

A Da Nang egyházmegyében, Vietnam középső részén több mint 600 fiatal gyűlt össze 45 plébániáról virágvasárnap, hogy egy hozsannás napot üljenek meg és elkezdjék a Nagyhetet a megfelelő lélekkel. Agostino Tran Nhu Huynh atya találkozott a fiatalokkal és elmélkedést tartott nekik arról, hogy „Keljetek fel, ne féljetek”, emlékeztetve őket János apostolra, aki fiatalon találkozott Jézus Krisztussal.
A mons. Joseph Dang Duc Ngan püspök által vezetett szentmisén a híveket meghívták arra, hogy „kövessék az Urat a keresztúton, a szeretet útján, a dicséretben, az Isten iránti bizalomban”, és tanulják meg, hogy „minden helyzetben Istenhez forduljanak”, és legyenek „élő tanúk, akik hirdetik az evangéliumot”.
A Thai Binh egyházmegyében, Vietnam északi részén is összegyűlt több mint 500 fiatal a Cao Xa plébánián április 2-án. Francis Huyen atya, redemptorista szerzetes, beszédében megvilágította az Isten és ember, ember és ember közötti közösséget. A fiatalok részt vettek a szentségimádáson, a keresztúton, a záró szentmisén. Úgy indultak haza, hogy vágytak a kortársaik előtt való élő és örömteli tanúságtételre, és megígérték, hogy 2023 nyarán találkoznak a világ minden részéről érkező fiatalokkal az Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából.
A Xuan Loc egyházmegyében, Vietnam déli részén, Virágvasárnap kb. 3000 fiatal töltött el egy napot a Thanh Tam-i plébánián, a testvériség, imádság, öröm és egyetértés jegyében. Joseph Vu The Toan atya felszólította őket, hogy tekintsék Jézus tanítványainak a példáját, és képzeljék magukat az ő helyükbe, arra hívva őket, hogy „bátran éljék meg hivatásukat és a küldetést, amit Isten ad, hogy értelmet adjanak életüknek és adják tovább Jézus Örömhírét mindenkinek, akivel csak találkoznak”.
A záró szentmisén mons. John Do Van Ngan megyéspüspök a megfeszített Krisztus utolsó hét szaváról elmélkedett, amelyek megmutatják az Atya felé fordított szívét, ez a keresztény ember helyes magatartása, a Nagyhét megéléséhez.
Minden vietnami egyházmegyében készülnek a fiatalok az Ifjúsági Világtalálkozóra, amelyet idén Lisszabonban rendeznek meg augusztus 1-6-ig.

(Fides)