Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A bangladesi egyház a Biblia nemzeti napját ünnepliVissza a listához

2022. december 06.

December 4-én a bangladesi katolikus egyház az ország minden plébániáján megünnepelte a Biblia nemzeti Napját. Minden katolikus részt vett a szentmisén, melynek középpontjában a Szentírás állt, tisztelve a Könyvet gyertyákkal és virágfüzérekkel, és hallgatva a szentmisét bemutató papok szavait a Biblia fontosságáról.
„Bangladesben a Biblia nemzeti Napját Advent második vasárnapján ünnepeljük – magyarázza Mons. Emmanuel Kanon Rozario, Barishal püspöke, valamint a Hitoktatásért és bibliai apostolkodásért felelős püspöki bizottság elnöke -. Keresztényként hisszük, hogy a Szentírás Isten élő üzenete, ami vezet minket az életben”.
Az idei évre választott téma: „Az életet a Biblia szerint élni”.
János evangéliumának előszavát idézve („Az Ige testté lett, közöttünk élt és láttuk dicsőségét”), Mons. Rozario emlékeztetett: Jézus élete, „tanítása és beszédei, szenvedése és feltámadása a mi megváltásunk örömhíre”. A püspök szerint a Bibliának van hatalma megújítani az életet: „Olvasni a Bibliát olyan, mint találkozni Jézus Krisztussal, aki megváltoztatja az életünket”. Erre törekszik a bibliai apostolkodás, amit az év különböző szakaszaiban Banglades egyházai tartanak különös tekintettel a fiatalokra és szüleikre.
Sofola Gomes, egy hívő az egyik plébánián, megosztotta tanúságtételét a Biblia nemzeti Napja alkalmából.
Gomes a következőket mondta: „Ma megtanultam, hogy a Biblia az út a Jézussal való találkozáshoz. Mától fogva még szorgalmasabban fogom olvasni Isten Igéjét és az Ő tanítása szerint fogom élni életemet.”

www.asianews.it