Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Világmisszió Ünnepe felé: „Részt venni Ázsia és Afrika helyi egyházainak életében”Vissza a listához

2020. október 13.

A cél az, hogy több mint 1000 Egyházat támogassanak Ázsiában és Afrikában, a Csendes-óceáni szigeteken és Latin-Amerika és Európa néhány részén. Ezeknek az Egyházaknak a tevékenysége és Krisztusról tett tanúságtételük által a szegények tényleges segítséget kapnak és megtapasztalják Isten szeretetét és irgalmát, a reményt és békét, amit Ő ad.
A PMM honlapján, amit ennek a napnak szenteltek, meg lehet találni az anyagot, amit készítettek: a Világmisszió Ünnepének történetét, plébániai forrásokat, reklámanyagot, Ferenc pápa üzenetét, nevelési eszközöket és egy cikket az „Imádság és a Biblia” témáról. A cikkek két nyelven íródtak, angolul és spanyolul. Az anyagban vannak tanúságtételek és példák, blog formájában, amiknek a témája a következő: „Misszió és Írások”, „Missziót hirdetve” és „Mennyire ismered a hitedet?”.
Ezenkívül a PMM, együttműködve az egyesült államokbeli katolikus missziós társasággal és a híres dokumentumfilmgyártó-producerrel, Andrew Muscato-val, elindít egy új adássorozatot, „Hogyan tud a misszió segíteni nekünk szembeszállni a kihívásokkal?” címmel.
Minden adás ösztönzés akar lenni a napi feladatainkhoz, felhasználva előadásokat, beszélgetéseket, párbeszédeket, online információcseréket, amiket misszionáriusok vezetnek, különböző témákban. A Zoom által közvetített sorozat a következő témákat tárgyalja majd: „Hogyan maradjunk rugalmasak?”; „Szembeszállni a megrázkódtatásokkal és fenntartani a reményt kapcsolatainkra koncentrálva”; „Az ima és a szolidaritás gyakorlásának fontossága”.

(Fides hírügynökség)