Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Szalézi Társaság nyilatkozata a jemeni terrortámadásban elhurcolt szalézi atyárólVissza a listához

2016. március 08.

Március 4-én fegyveresek lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tíz munkatársa is életét vesztette, de a merénylők valószínűleg fogva tartják Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetest, aki a kolostorban élt, és a rajtaütés perceiben a kápolnában imádkozott.

 

 

A tartományfőnök vikáriusa, Francesco Cereda hivatalos nyilatkozatot adott ki a szalézi rend nevében Tom Uzhunnalil atyával kapcsolatban, aki azután költözött a kolostorba, hogy múlt szeptemberben az általa vezetett ádeni Szent Család-templomot kifosztották és felgyújtották ismeretlen fegyveresek.

 

„A helyzet még mindig bizonytalan, és nem tudunk konkrét részleteket arról, hogy mi történt a rendtársunkkal és hol van most.

 

Azonban állandó kapcsolatban vagyunk a helyi hatóságokkal és a tartományi referenssel (Bangalore-India), hogy friss híreket kapjunk az ügyről folyó vizsgálatról, abban a reményben, hogy rendtársunkat hamarosan ismét a közösségünkben tudjuk majd.

 

Bensőséges és mély imádságban könyörgünk Tom Uzhunnalil atyáért abban a reményben, hogy hamarosan ismét velünk lesz, hogy továbbra is végezhesse értékes missziós szolgálatát.

 

Emlékezünk a Szeretet Misszionáriusai Nővérekre és a világiakra, akiknek az életét rövidre szabta az értelmetlen erőszak, azzal a Krisztusba vetett reménnyel, hogy minden csepp kiontott vér a béke gyümölcsének magja az emberek számára, akiket szolgáltak.

 

Mint Don Bosco és Teréz anya, akik életüket a legkisebbek és a legszegényebbek szolgálatának szentelték a saját szentségük útján, így a mi jelenlétünk a helyeken, amelyeket viszályok és szegénység jellemez, tanúskodik arról, hogy hiszünk abban a keresztény üzenetben, hogy minden kereszt után jön a feltámadás.”

 

 

ANS-Róma/Szaléziak.HU