Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Pápai Missziós Művek közösségeinek országos találkozója BudapestenVissza a listához

2017. szeptember 28.

2017. szeptember 23-án szombaton tartotta meg idei országos missziós találkozóját a Pápai Missziós Művek. A találkozóra közel 200 fő érkezett melyből 140 a Szent Gyermekség Műve közösségének a tagja, 20 fiatal a Szent Péter Apostol műve ifjúsági közösségéhez tartozott.

A programot Dr. Szederkényi Károly Miklós c. prépost, esperes, plébános atya nyitotta köszöntőjével majd a templom részletes bemutatásával. A Szent Angyalok templom érdekessége, hogy a Mennyország minden angyalának a tiszteletére lett felszentelve, emelte ki Károly atya, majd részletesen bemutatta a templom falán mozaik formában megjelenített ó és új szövetségi alakokat és az angyalokat.  Ezt követően a fóti gitáros zenekar tartott szentmisére ráhangoló dicsőítést.

A legszentebb áldozatot Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatta be, aki homíliájában méltatta a missziós gyermekek elhivatottságát, kiemelve, hogy mennyire fontos az egyház jövője szempontjából a fiatalság elköteleződése. A prédikáció után 17 gyermek missziós fogadalmát áldotta meg, akik vállalták, hogy rendszeres imával, kis áldozatokkal segítenek a nehezebb sorsú gyermektársaikon.

A szentmisét követően a fóti Szent Gyermekség Műve csoport tagjai, a szüleik, az egyházközség plébánosa Sebők Sándor atya szereplésével és a Borka Zsolt által vezetett fóti gitáros zenekar közreműködésével, színdarabot adtak elő Szent II. János Pál pápa életéről, melyet Keserű Márta a Szent Gyermekség Műve váci egyházmegyei koordinátora állított színpadra.

Ebéd után Sebastian atya mesélt az indiai missziós művek szolgálatáról. Indiában minden étkezéskor esznek rizst, az asszonyok az étel elkészítése előtt mindig félretesznek egy marékkal és ezt adják adományba az egyház missziós szolgálatára. Ezekből az adományokból milliós nagyságrendű anyagi támogatásokat tudnak nyújtani különböző karitatív és missziós célokra.

A találkozó záró programja az örvendetes rózsafüzér közös elimádkozása volt. A gyerekek héliummal töltött színes léggömbökkel körbe állva alkották meg a missziós rózsafüzért, a lufik kötelére kereszt formájú papírokra írt kedvenc bibliai idézeteket tettek. A záró áldást követően a gyerekek az égbe eresztették a léggömböket, melyek az imájukat és a missziós küldetésüket szimbolizálta.