Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Pápai Missziós Művek közösségeinek országos találkozója BudapestenVissza a listához

2017. szeptember 28.

A Pápai Missziós Művek 2017. szeptember 23-án tartotta meg országos missziós találkozóját a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia templomában.

A találkozóra közel 200 fő érkezett, közülük 140 a Szent Gyermekség Műve közösségének a tagja, 20 fiatal pedig a Szent Péter Apostol Műve ifjúsági közösségének képviseletében. A programot dr. Szederkényi Károly c. prépost, esperes, plébános atya nyitotta meg köszöntőjével. A templom érdekessége, hogy a mennyország angyalainak a tiszteletére szentelték fel, emelte ki Károly atya, majd részletesen bemutatta a templom falán csodálatosan szép, művészi mozaik formában megjelenített Ó- és Újszövetségi alakokat és az angyalokat. Ezt követően a fóti gitáros zenekar tartott szentmisére hangoló dicsőítést.

A legszentebb áldozatot Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatta be, aki homíliájában megemlékezett a nap szentjéről Pio atyáról -a csodák emberéről-. „Mindenki aki életét adja a szeretet szolgálatára, a csodák embere tud lenni” bíztatta a jelenlévőket. „A szeretet és annak műve örök.” Ezzel a II. vatikáni zsinatból vett mondattal utalt a missziós művek szolgálataira, majd méltatta a missziós gyermekek elhivatottságát, kiemelve, hogy mennyire fontos az egyház jövője szempontjából a fiatalság elköteleződése, jósága. „Nagyot gondolt az Isten Rólatok is, kiválasztott benneteket, hogy rajtatok keresztül szeresse az embereket.” A prédikáció után 17 gyermek missziós fogadalmát áldotta meg, akik vállalták, hogy rendszeres imával, kis áldozatokkal segítenek a nehezebb sorsú gyermektársaikon.

A szentmisét követően a fóti Szent Gyermekség Műve csoport tagjai, a szüleik, az egyházközség plébánosa, Sebők Sándor atya és a Borka Zsolt által vezetett fóti gitáros zenekar közreműködésével, színdarabot adtak elő Szent II. János Pál pápa életéről, melyet Keserű Márta, a Szent Gyermekség Műve váci egyházmegyei koordinátora állított színpadra.

 Ebéd után P. Benvin Sebastian atya, a Pápai Missziós Művek igazgatója mesélt az indiai missziós művek szolgálatáról. Indiában minden étkezéskor esznek rizst, az asszonyok az étel elkészítése előtt mindig félretesznek egy marékkal, és ezt adják adományba az egyház missziós céljaira. Ezekből az adományokból jelentős anyagi támogatást tudnak nyújtani különböző karitatív és missziós célokra.

A találkozó záró programja az örvendetes rózsafüzér közös elimádkozása volt. A gyermekek körbe állva, színes léggömbökkel szimbolizálták a missziós rózsafüzért, a lufik kötelére kereszt formájú papírokra kedvenc bibliai idézeteiket írták. A záró áldást követően a gyermekek a léggömböket az ég felé eresztették, ami az imájukat és missziós küldetésüket jelképezte.

2018. szeptember 22-én ugyanezen a helyszínen – Szent Angyalok Plébánia, 1112 Budapest, Gazdagréti út 14. – tartjuk a Pápai Missziós Művek közösségeinek következő éves találkozóját, melyre minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk.