Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Missziós Gyermekek Társaságának Napja: a gyermekek is lehetnek szentek kis eszközeik általVissza a listához

2020. július 22.

„Azt kívánjuk, hogy a gyermekek tudják, hogy az egyházhoz tartoznak, hogy az a küldetésük, hogy evangelizálják társaikat, akik aztán evangelizálják családjaikat” – olvassuk a jegyzetben, amit a Fides hírügynökségnek juttattak el. „A szentség témája, amit az idei évre választottak, arra hívja a gyermekeket, hogy tudják meg, ők is lehetnek szentek kis eszközeik által”.
Július 12-én a liturgiában arra buzdították a gyermekeket, hogy hirdessék Isten Igéjét kortársaik között, imádkozzanak társaikért az egész világon, olvassák a Bibliát és osszák meg mindazt amit tanultak, más gyerekekkel és szüleikkel, segítsenek a szükséget szenvedő gyermekeknek, főleg azoknak, akik a környékükön laknak.
„A koronavírus-járvány, ami miatt be kellett zárni az ugandai templomokat, nem rombolta szét az egyházat, de még inkább arra tanít minket, hogy az egyedüli dolog, ami egyesít bennünket, az az imádság” – mondta az ugandai Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója, p.  Pontian Kaweesa. „Imádkoznunk kell és kérnünk kell Istent, hogy segítsen nekünk ezekben a nehéz időkben, hogy segíthessünk az orvosoknak és ápolóknak, akik gondozzák a betegeket és hogy segítsen a kutatóknak, hogy megtalálják a vakcinát, ami megszabadít bennünket a koronavírustól”.
Minden ország megünnepli a Szent Gyermekség Műve Napját egy helyileg meghatározott napon. Ugandában július második vasárnapján ünneplik. Idén a járvány miatt nem gyűlhettek össze a gyerekek, de rózsafüzért imádkoztak virtuálisan minden szombaton.

(Fides hírügynökség)