Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Bombay-i érsekség katolikus közösségei segítenek a járvány idején: „A keresztény szeretet tanúságtétele”Vissza a listához

2020. július 03.

A „Manna on Wheels” nevű program keretében önkéntes segítők autóval elmennek a legszegényebb területekre és helyben segítenek. A kezdeményezés a Bandra megyebeli Szent József közösségtől indult, és a közösség tagjai támogatják, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy az embereknek segítsenek, akik Bandra nyugati részén éheznek és az utcán élnek, köztük sok gyermek is. Egy katolikus házaspár kezdeményezésére és Gerard Rodricks jezsuita atyával együttműködve márciusban szétosztották az első élelmiszercsomagokat. A program gyorsan terjedt és mára már számtalan önkéntes segít, katolikusok és más vallási közösségekhez tartozók is, 14 autóval naponta szállítanak ki 1850 élelmiszercsomagot. Hasonló kezdeményezéssel segít a gorai-culvem-beli Háromkirályok plébánia parasztoknak és halászoknak, akik gazdasági nehézségekkel küzdenek. Gorai és Culvem helységek az Arab-tenger partján feküsznek és földek és hegyek veszik körül őket, ahol főleg parasztok és halászok élnek. „A koronavírus járvány kihatott az emberek szociális, testi és pszichikai egészségére. Leginkább a vándormunkásokat, a házi alkalmazottakat, napszámosokat és kis halászokat érintette. A válság idején a Háromkirályok plébánia felismerte ezt a rendkívüli szükségletet és megpróbált választ adni” – mondta Edward Jacinto plébános.
A katolikus közösség önkéntesei látják el élelmiszerrel és készletekkel a más vallású embereket, bennszülött népek tagjait, vándormunkásokat, özvegyeket és más rászoruló embereket a helyi hatóságokkal és a civil társadalom más szervezeteivel együttműködve.
„A helyi egyház több plébániája, egyesülete és mozgalma látja el az éhezőket étellel” – mondja Mario Mendes atya, a bombay-i érsekség "Center for Social Action"-jának igazgatója.
„Nem zárkóztunk el, hanem embertársaink felé fordultunk. Krisztus szeretete minden akadályt legyőz és elér minden embert. Ez a tanúságtétel, amit ma Indiában a katolikus egyház tesz”.

(Fides)