Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Boldog Pauline Jaricot-ról szóló musical Bécsbe érkezettVissza a listához

2023. október 02.

Pauline bátorságát, ami a musical címét is adja, Ferenc pápa is kiemeli, és a boldoggá avatott egyik legjellemzőbb tulajdonságaként említi: „Ez a laikus hívő, aki a XIX. század első felében élt, egy bátor nő volt, aki az egyház missziójának egyetemes látásmódjával figyelt az idők változásaira”.  
Ez a musical azzal a céllal készült, hogy felébressze a nézőkben az érdeklődést és szimpátiát az apostoli munkák iránt, és lehetőséget ad különböző projektek támogatására is. Az adományokat a Kongói Demokratikus Köztársaság iskolás korú gyermekei érdekében létrejött kezdeményezés támogatására fordítják.
A bécsi előadásra eljött Mayline Tran is Franciaországból, az a lány, aki 3 éves korában Boldog Pauline Jaricot közbenjárására csodálatos módon meggyógyult. Édesapja hangsúlyozza a musical értékét: „Ez az előadás valóban különleges, a színészek kézen fogtak és végigkísértek bennünket Pauline életén őszinteséggel és meghatottsággal. A jelenetek mozgalmasak, meghatóak és felkavaróak. A dallamok, valamint a kosztümök, amik visszavisznek minket 2 évszázaddal korábbra, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a musical valóban szép munka legyen. Ha nem is értünk németül, szívünk követni tudott minden jelenetet és nehéz volt visszatartani könnyeinket”.
P. Karl Wallner, az osztrák PMM igazgatója, mélyen meghatódva jelentette ki:
„Pauline megmutatta életével, hogy válságos időkben is bátorsággal sokmindent meg lehet változtatni. Pauline is egy olyan korszakban élt, amikor nem volt könnyű a társadalom élete. De buzgalommal és odaadással emberek millióit fertőzött meg és életet adott egy nagy missziós mozgalomnak. Kérlek benneteket, engedjétek, hogy ennek a musicalnak a ritmusa magával ragadjon benneteket és hogy ihlessen meg benneteket”.

(Fides)