Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: "Catholic Girls Arise": fiatal katolikus lányok gyakorolják az irgalmasság cselekedeteitVissza a listához

2021. május 26.

Ők a "Catholic Girls Arise" nevű mozgalom tagjai, amely 2020-ban született meg, egy online konferencia után, amelyet a Mangochi egyházmegye ifjúsági lelkigondozói hivatala szervezett. A fiatal lányoknak köszönhetően az önkéntesek be tudtak szerezni és át is tudtak adni kerekesszékeket, takarókat, élelmiszert és higiéniai eszközöket a rászoruló fogyatékos embereknek Mangochi egyházmegye Ulongwe plébániáján.
„Kellemesen meg voltam lepődve a lányok nagylelkűsége láttán, akik hozzájárultak ehhez a projekthez, egy egyszerű cselekedettel szeretetet mutatva, amely sok ember életét megváltoztatja” – mondta Chris Sichinga atya, a csoport káplánja, dicsérve a fiatalokat, hogy tettekké váltották hitük alapvető tanítását. „Ez annak a jele, hogy nekik sikerül azt élni, amit Jézus Krisztus és az Ő egyháza tanít” – mondja a lelkiatya.
Theresa Mulenga nővér, aki maga is tagja a mozgalomnak és akinek az önkéntesek megszervezésében tanácsadó szerepe van, örül annak, hogy segíteni tudtak másokon, még ha kevés is a rendelkezésükre álló eszköz.
„Helyi szinten a csoport tagjainak és más támogatók kis hozzájárulásaival tudtuk beszerezni ezeket az eszközöket a jótékonysági tevékenységünkhöz” – írja Mulenga nővér. „Ha Isten megáld minket gondviselésével, fontos megköszönni neki úgy, hogy amink van, megosztjuk azokkal, akik a legsebezhetőbbek és a legszegényebbek.”
 

(Fides hírügynökség)