Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: 2020 Világmisszió Ünnepe: „megkereszteltek és küldöttek”-ként aktívan fellépni az emberek testvériességéértVissza a listához

2020. október 16.

Pizzoli atya emlékeztet Ferenc pápa üzenetére, amit a világmisszió vasárnapjára küldött. Ebben hangsúlyozza, hogy az „Itt vagyok, engem küldj”, Izajás próféta válasza, és mindenki válasza akar lenni, aki „megkeresztelt és küldött”-létének tudatában van. Különösen az jellemzi a missziós hivatást, hogy minden embernek tovább akarja adni a saját tapasztalatát Istennek az egész emberiség iránt érzett szeretetével kapcsolatban. Az olasz egyházzal összefüggésben ezt a missziós hivatást szeretnénk átadni egy felhívásban minden hívőnek, hogy aktívan álljon ki a testvériességért.”
„Megéltük az elszigetelődés időszakát” – folytatja – „éreztük a vágyat hozzátartozóinkkal és barátainkkal való kapcsolataink iránt. Meg kellene tanulnunk új kapcsolatok megélését, nem csak azokkal az emberekkel, akik számunkra fontosak, hanem mindazokkal, akikkel utunk során találkozunk, különösen azokkal, akik a legjobban szenvednek ennek a válságnak a következményei miatt, ami most érint minket”.
Az olasz Pápai Missziós Művek igazgatója emlékeztet, hogy a világmisszió vasárnapja az imában való közösség és a fiatal egyházakkal való szolidaritás napja: „A globális gazdasági válság idején nem zárkózhatunk be magunkba és nem feledkezhetünk meg azokról, akik csak a mi részvételünkkel és segítségünkkel tudják folytatni útjukat”.
 

(Fides hírügynökség)