Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Dél-Szudánban lelőtt misszionárius nővér 

Belehalt sérüléseibe Veronika Terézia Racková, akit hétfőn lőttek le Dél-Szudánban - tájékoztatott  a Szlovák Püspöki Konferencia sajtóosztálya. 

A misszionárius lángra lobbantja életét Jézusért 

A misszionárius lángra lobbantja életét Jézusért: Ferenc pápa kedd reggeli homíliája

Pakisztánban nő a hivatások száma 

Ázsia / Pakisztán – emelkedik a papi és szerzetesi hivatások száma: egy élő és hitbuzgó egyház

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Ferenc pápa imaszándéka májusban: „Hogy a világ összes országában a nőket tiszteljék és becsüljék, és hogy kellően értékeljék az ő szociális tevékenységüket!”

A boldogság nem mobilalkalmazás 

A boldogság megfizethetetlen, nem mobilalkalmazás – Ferenc pápa beszéde a fiatalok jubileumi szentmiséjén

„Ne elégedjetek meg a középszerűséggel, ne „éldegéljetek” kényelmesen üldögélve – a pápa ezekkel a szavakkal fordult a több mint 70 ezer kamaszkorú fiúhoz és lányhoz, akiknek április 24-én, vasárnap délelőtt szentmisét mutatott be szentévi jubileumuk alkalmából.

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Ferenc pápa havi imaszándéka videóüzenetben. 

Az ifjúsági világtalálkozó himnusza 

Megjelent a krakkói ifjúsági világtalálkozó himnusza magyaraul is. 

A Szalézi Társaság nyilatkozata a jemeni terrortámadásban elhurcolt szalézi atyáról 

Március 4-én fegyveresek lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tíz munkatársa is életét vesztette, de a merénylők valószínűleg fogva tartják Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetest, aki a kolostorban élt, és a rajtaütés perceiben a kápolnában imádkozott.

A reményről szóló musicalt mutattak be Szíriában a szaléziak 

Az aleppói szalézi oratórium mintegy hetven fiatalja február 26-27-én mutatta be „A Színek Ura” című musicalt. A darab szerzői Pier Jabloyan szalézi szerzetes és Majed Zrek szalézi munkatárs, akik művüket Bosco Szent Jánosnak ajánlották.

Popzenével evangelizáló apácák Latin-Amerikában 

Különleges zenekar játszott február 17-én a Ferenc pápát fogadó sokaságnak a mexikói Ciudad Juárezben: a szerzetesnővérekből álló Siervas együttes.

Kilátástalan helyzetekben csodát tehet Szent Filoména 

Számtalan csoda történt Mugnanóban és környékén, voltak olyanok is, amelyek jelentőségükben túlnőttek az eddigi "kis csodákon", és amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyon szigorú és dogmatikus egyházi vizsgálatok szabályai szerint is csodának minősüljenek és Filoména szentté avatását és nevének hivatalos megőrzését az utókor számára lehetővé tegyék. Az egyik ilyen "nagy csoda" egy francia hölgy, Pauline Marie Jaricot esete.

Szíriai helyzet 

Éheznek és fáznak a szíriai keresztények – az ősi Niszibisz érseke nyilatkozik