Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A boldogság nem mobilalkalmazás 

A boldogság megfizethetetlen, nem mobilalkalmazás – Ferenc pápa beszéde a fiatalok jubileumi szentmiséjén

„Ne elégedjetek meg a középszerűséggel, ne „éldegéljetek” kényelmesen üldögélve – a pápa ezekkel a szavakkal fordult a több mint 70 ezer kamaszkorú fiúhoz és lányhoz, akiknek április 24-én, vasárnap délelőtt szentmisét mutatott be szentévi jubileumuk alkalmából.

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Ferenc pápa havi imaszándéka videóüzenetben. 

Az ifjúsági világtalálkozó himnusza 

Megjelent a krakkói ifjúsági világtalálkozó himnusza magyaraul is. 

A Szalézi Társaság nyilatkozata a jemeni terrortámadásban elhurcolt szalézi atyáról 

Március 4-én fegyveresek lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tíz munkatársa is életét vesztette, de a merénylők valószínűleg fogva tartják Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetest, aki a kolostorban élt, és a rajtaütés perceiben a kápolnában imádkozott.

A reményről szóló musicalt mutattak be Szíriában a szaléziak 

Az aleppói szalézi oratórium mintegy hetven fiatalja február 26-27-én mutatta be „A Színek Ura” című musicalt. A darab szerzői Pier Jabloyan szalézi szerzetes és Majed Zrek szalézi munkatárs, akik művüket Bosco Szent Jánosnak ajánlották.

Popzenével evangelizáló apácák Latin-Amerikában 

Különleges zenekar játszott február 17-én a Ferenc pápát fogadó sokaságnak a mexikói Ciudad Juárezben: a szerzetesnővérekből álló Siervas együttes.

Kilátástalan helyzetekben csodát tehet Szent Filoména 

Számtalan csoda történt Mugnanóban és környékén, voltak olyanok is, amelyek jelentőségükben túlnőttek az eddigi "kis csodákon", és amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyon szigorú és dogmatikus egyházi vizsgálatok szabályai szerint is csodának minősüljenek és Filoména szentté avatását és nevének hivatalos megőrzését az utókor számára lehetővé tegyék. Az egyik ilyen "nagy csoda" egy francia hölgy, Pauline Marie Jaricot esete.

Szíriai helyzet 

Éheznek és fáznak a szíriai keresztények – az ősi Niszibisz érseke nyilatkozik

Eucharisztikus kongresszus Budapesten 

Interjú Erdő Péter bíborossal Ferenc pápa döntéséről, a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról

Hip-hop evangelizáció New York 

Két amerikai szalézi szerzetesnövendék a hip-hop zenét használja fel az evangélium terjesztésére a fiatalok körében. Steve DeMaio és Steve Eguino testvér, más néven a Bosco Boys videóklipet is készített „Ki mondja, hogy nem lehetsz szent?" címmel.

Domonkos nővérek Irakban 

Az itt olvasható levelet a jelenleg Erbilben élő Domonkos Nővérek írták, akik – s ez a levél visszafogott stílusából nem derül  – az Iszlám Állam egyik katonai bázisától mindössze 30 km-r élnek.

"Jézus az én Megváltóm" 

A mumbai nemzetközi eucharisztikus kongresszus előtt indiai hívek tettek tanúságot hitükről. Ezek közül kitűnik Kanaka Rekha Nayaka tanúságtétele, aki túlélte a 2008-as keresztényellenes pogromot.