Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Teréz anya rendelkezett az irgalom hatalmas képességével 

Szeptember 2-án, pénteken sajtókonferenciát tartottak a Szentszék Sajtótermében Teréz anya szentté avatásával kapcsolatban, amely során felszólalt Brian Kolodiejchuk atya, Teréz anya szentté avatásának posztulátora. Elmondta, Teréz anya tudatában volt, hogy szüksége van Isten irgalmasságára. Az Irgalmasság szentéve elsősorban arra emlékeztet minket, hogy Isten előtt mindannyiunknak szüksége van az irgalmasságra. Ilyen értelemben mindannyian szegények vagyunk. Isten szeretetére és megbocsátására vágyó koldusként állunk előtte.

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Egyetemes: Hogy mindenki hozzájáruljon a közjóhoz és egy olyan társadalom építéséhez, amelynek középpontjában az emberi személy áll. 
Evangelizációs: Hogy a keresztények a szentségek vétele és a Szentrásról való elmélkedés által egyre inkább tudatában legyenek evangelizációs küldetésüknek.

Hajléktalanokat látott vendégül a chilei székesegyház 

A Santiago de Chile-i katedrális jótékonysági célból óriási étteremmé alakult át az irgalmasság jubileuma keretében, ahol a chilei püspöki konferencia kezdeményezésére augusztus 20-án szombaton 250 hajléktalant vendégeltek meg. Az eseményen részt vett házigazdaként Ricardo Ezzati Andrello chilei bíborosérsek a segédpüspökeivel és az ország karitász vezetőivel együtt.

Böjte Csaba atya: Legyen június 1. a Gyermek Jézus napja 

Mostanában nagyon sokan írnak nyílt levelet Ferenc pápának, én is bátorkodtam megfogalmazni néhány gondolatot gyermekeink, barátaim nevében! Olyan kérést fogalmaztam meg, mely senkit nem bánt, de mégis hiszem, hogy a világunkat szebbé, jobbá, emberibbé teheti! Kisebb testvéredként szeretettel kérlek olvasd el e pár sort, s ha jónak látod írd alá! A gyermek Jézus vidám, szép vonásait, ragyogtassuk fel világunk megfáradt, aggódó arcán! 

Bizakodó hittel, Csaba t. 

Panama a 2019 évi Ifjúsági Világtalálkozó helyszíne 

Boldog Oscar Romero érsek, san salvadori vértanú jegyében rendezik meg Panamában a következő Ifjúsági Világtalálkozót.

Dél-Szudánban lelőtt misszionárius nővér 

Belehalt sérüléseibe Veronika Terézia Racková, akit hétfőn lőttek le Dél-Szudánban - tájékoztatott  a Szlovák Püspöki Konferencia sajtóosztálya. 

A misszionárius lángra lobbantja életét Jézusért 

A misszionárius lángra lobbantja életét Jézusért: Ferenc pápa kedd reggeli homíliája

Pakisztánban nő a hivatások száma 

Ázsia / Pakisztán – emelkedik a papi és szerzetesi hivatások száma: egy élő és hitbuzgó egyház

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Ferenc pápa imaszándéka májusban: „Hogy a világ összes országában a nőket tiszteljék és becsüljék, és hogy kellően értékeljék az ő szociális tevékenységüket!”

A boldogság nem mobilalkalmazás 

A boldogság megfizethetetlen, nem mobilalkalmazás – Ferenc pápa beszéde a fiatalok jubileumi szentmiséjén

„Ne elégedjetek meg a középszerűséggel, ne „éldegéljetek” kényelmesen üldögélve – a pápa ezekkel a szavakkal fordult a több mint 70 ezer kamaszkorú fiúhoz és lányhoz, akiknek április 24-én, vasárnap délelőtt szentmisét mutatott be szentévi jubileumuk alkalmából.

Ferenc pápa havi imaszándéka 

Ferenc pápa havi imaszándéka videóüzenetben. 

Az ifjúsági világtalálkozó himnusza 

Megjelent a krakkói ifjúsági világtalálkozó himnusza magyaraul is.