Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Görgökatolikus missziós beiktatás Nyíregyházán 

19 gyermek tett missziós fogadalmat 2015. december 9-én a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus iskolában.

Adománygyűjtés 2016 

Támogassa ön is a kárpátaljai, ráti, Szent Mihály Gyermekotthon bővítését!

Irgalmasság, homília 

Ferenc pápa homíliája az Irgalmasság évét megnyitó szentmisén

Megnyílnak az irgalmasság kapui 

Az irgalmasság rendkívüli szentévének kezdetén a magyarországi és külhoni egyházmegyék kijelölt templomaiban is sor kerül a szentévi kapuk ünnepélyes megnyitására. A szent kapuk megnyitásának időpontjait az alábbiakban közöljük.

"Jézus az én Megváltóm" 

A mumbai nemzetközi eucharisztikus kongresszus előtt indiai hívek tettek tanúságot hitükről. Ezek közül kitűnik Kanaka Rekha Nayaka tanúságtétele, aki túlélte a 2008-as keresztényellenes pogromot.

Csaba testvér missziós buzdítása 

Az utcán élők lelkigondozásával foglalkozó szervezeteket hívta meg Ferenc pápa a Vatikánba, hogy egy nemzetközi szimpóziumon cseréljék ki tapasztalataikat. Böjte Csaba ferences testvér is részt vett ezen a programon. Ezzel a rövid videóval is buzdít minket a misszióra.

"Mi jobban élünk mint a világ 95%-a! Afrikában többen élnek az utcán, mint ahányan Európában vagyunk. "  
 

Louis Martin & Marie-Azélie Guérin 

Ízelítő a pásztói és a nagybárkányi, Ifjúsági és Gyermekmissziósok eléőadásából.  Louis Martin és Zélie-Marie Guérin házaspár szentté avatására 2015. október 18-án, a Világmisszió vasárnapján került sor Rómában a családszinódus idején.

Missziós napok Encsen 

Missziós napokat tartottak Encsen a Szent László iskolában. Hétfőm és kedden játékos, énekes, táncos programok keretében ismerkedhettek meg a gyerekek: a Pápai Missziós Művek, a Verbita rend és a Ferences Mária Misszionárius nővérek szolgálatával, életével, szokásaival.

Muzulmán áldás a katolikus papságra 

Egy muzulmán asszony megáldotta katolikus diakónus fiát, a templom oltáránál, ahol nem sokkal ezelőtt pappá szentelték. A maumere-i (Flores szigete) nagyszeminárium kápolnájában történt az eset. Tizenegy verbita diakónust szentelt pappá az ende-i püspök, mons. Vincensius Poto Kota Pr.

Meggyógyult muzulmán kislány 

 Egy muzulmán kislány meggyógyult Szent Charbel közbenjárására.

II. Országos Missziós Találkozó 

 „Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok.” (Lk. 10,24) Ez az evangéliumi mondat vált élővé bennünk, mikor október 3-án, szombaton körbenéztünk a budapesti, Rezső téri Magyarok Nagyasszonya templomban, ahol másodszor került megrendezésre a Missziós Gyermekek Társaságának, azaz a Szent Gyermekség Művének az országos találkozója.