Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Szerzetesnő keresztelt 

„Semmit sem tettem, csak a kötelességemet” – mosolyog az albán szerzetesnő, Maria Kaleta. Évtizedeken keresztül élete veszélyeztetésével tartotta életben a hitet a tartományban, ahol élt.

"Hogy ne vesszünk el a világban!” 

A hazai Szent Gyermekség Műve 2014/2015. évi projektjével segíti a kárpátaljai Rát községben lévő Szent Mihály Gyermekotthon bővítését. Heni, a most végzős diák, életéről mesél.

5 év 5 ajándék 

A Szent Gyermekség Műve görögkatolikus tagjainak gondolatai, tapasztalatai

Örüljetek az örvendezőkkel Róm 12,15 

A következő két írás a missziós gyermekcsoportok kísérőinek szemszögéből mutatja be a Szent Gyermekség Műve mindennapjait, örömeit, de a nehézségeket sem rejtik véka alá.

A SZGYM encsi csoportjáról 

Az észak-magyarországi Encsen megalakult gyermekcsoport az Egri Főegyházmegye missziós „zászlóshajója”. A Szent László iskola, mint teljes intézmény befogadta a Szent Gyermekség Művét. Két kísérője lelkesen koordinálja a missziós nevelést az iskolában.

A Pápai Missziós Művek a kispapok képzéséért 

A római Szent Péter Apostol Pápai Kollégium rektora, Fr. Thomas Peringalloor SVD levelében a Pápai Missziós Művek és a papi képzés szoros kapcsolatáról ír és érinti a hazai PMM munkáját is.  

Vállvetve egy jobb világ felé 

Az Ifjúsági Missziós Társulat nyári táborát idén a Nógrád megyei Patak községben rendezték. Az ország számos pontjáról érkező fiatalok maradandó élményeikről számolnak be. 

Pakisztáni katolikus egyházról 

Inayat Bernard szemináriumi rektor atya beszélgetés keretében beszámolt a Pakisztánban élő katolikusok helyzetéről, küzdelmes életükről.

Máltai cserelátogatás 

A máltai és a magyar Szent Gyermekség Műve között az elmúlt évben vált szorosabbá a kapcsolat, amikor Budapestre látogattak. Cserediákként idén nyáron húsz magyar zöld-sapkásnak volt lehetősége Máltára utazni.

SZGYM Tábor 2014 Makó 

Június 29. és július 3. között került megrendezésre a Szent Gyermekség Műve idei nyári tábora.
A vendéglátó makói Szent István Király Plébánia és a Szent István Iskola jóvoltából összesen közel kétszázan töltöttek el együtt 5 vidám napot az alföldi városban.

„Éhes voltam, és adtatok ennem” 

A Pápai Missziós Művek minden évben választ egy kiemelt támogatási programot a világegyház missziós területeiről. E konkrét programok – azaz projektek – érdekében lelki és pénzbeli támogatásra buzdít.