Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

„Irgalmassá növekedni, mint az Atya” 

Január 14-én tették közzé a Szentatya üzenetét, amelyet a 13–16 év közötti fiatalok szentévi találkozójára írt. A fiatalok jubileumát április 23. és 25. között rendezik meg Rómában. Ferenc pápa nekik szóló üzenetének magyar fordítását teljes terjedelmében közöljük.

Domonkos nővérek Irakban 

Az itt olvasható levelet a jelenleg Erbilben élő Domonkos Nővérek írták, akik – s ez a levél visszafogott stílusából nem derül  – az Iszlám Állam egyik katonai bázisától mindössze 30 km-r élnek.

Megvendégelték Róma szegényeit 

A tavaly indított kezdeményezés nagy sikere nyomán idén is eljött a kapuvári ÍzvadÁszok amatőr főzőcsapat Rómába, hogy Vízkeresztkor négyszáz szegényre főzzenek a Szent Egyed Közösség ingyenkonyháján. 

Irgalmasság Iskolája I. (enni adni) 

"Az irgalmassgnak van 7 testi s 7 lelki cselekedete..." Böjte Csaba 14 alkalomból álló, húsvét vasárnapig taró előadás sorozatot indított: Irgalmasság Iskolája címmel. 

Ferenc pápa havi imaszándékai: 

Ferenc pápa egyetemes januári imaszándéka:

Hogy a különböző vallású férfiak és nők közötti őszinte párbeszéd a béke és az igazságosság gyümölcsét teremje.

Irgalmas cselekedetek alkotják hitünk szívét 

Az Istenbe vetett hitünk magvát, szívét jelentik az irgalmas cselekedetek -  állapította meg homíliájában Ferenc pápa január 7-én, csütörtökön reggel.

Ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért 

A Krisztus-hívők egységéért meghirdetett ökumenikus imahét január 17-től 24-ig tart. A 2016-os imahét igéje: „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!” (1Pt 2,9)

Szegény egyház a szegényekért 

A pápai alamizsnahivatal számlája gyorsan feltöltődik és gyorsan leapad. Karácsony előtt mintegy 400 ezer eurót költöttek kilakoltatással fenyegetett családok számláinak és bérleti díjainak kifizetésére. Ferenc pápa nyíltan beszél Konrad atyával: „Akkor örülhetünk, ha a számla kiürül.”

Fogadjuk be Jézust a szívünkbe! 

Ferenc pápa az új esztendő első vasárnapján délben a dolgozószobája ablakából köszöntötte a téren összegyűlt híveket és beszédében a megtestesülés drámaiságáról és az Ige befogadásáról elmélkedett.

Naponta imádság és elmélkedés 

Január 4-től mindennap imádság, illetve elmélkedés lesz hallható a Kossuth Rádióban.

Görgökatolikus missziós beiktatás Nyíregyházán 

19 gyermek tett missziós fogadalmat 2015. december 9-én a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus iskolában.

Adománygyűjtés 2016 

Támogassa ön is a kárpátaljai, ráti, Szent Mihály Gyermekotthon bővítését!