Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A Missziós Világnap ünnepére 

Az evangélium hirdetése megtiszteltetés, felelősség és kötelesség. VI. Pál pápa ezekkel a szavakkal jellemezte 50 évvel ezelőtt a Pápai Missziós Művek feladatát. Ferenc pápa ezt megerősítette a PMM igazgatóival való legutóbbi találkozásakor: „A hitterjesztés az Egyház minden művében jelen kell, hogy legyen, a missziós lelkület példaadó magatartás.” Az alábbiakban Ferenc pápa a Missziós Világnapra írt üzenetének gondolatait ismerhetjük meg. 

A gyermekek misszióra nevelése 

A nagybárkányi missziós gyermekcsoport vezetőjének legfőbb célja, hogy Kis Szent Teréz lelkiségét megismertesse nemcsak a nagybárkányi csoporttal, hanem a hazai SZGYM közösséggel is. Nagy elhivatottsággal vezeti csoportját, valamint liturgiai és lelki programokat a nagyobb közösségi megmozdulásokon. 

Együtt Egyiptomért 

Mons. Kurian Mathew Vayalunkal a nunciatúra főtitkárának írása. (Egyiptom)

Kilépni önmagunkból 

Az Ífjúsági Missziós Társulat (IMT) első, nyári összejövetelét 2013. július 22-25 között tartotta Püspökszentlászlón. A műhelymunka témája az volt, hogy hogyan lépjenek ki az értelmes életet kereső fiatalok önmagukból, és hogyan induljanak el a másik felé, hogyan készüljenek fel kortársaik animálására. 

Jézussal éljük az életünket 

Dr. Katona István egri segédpüspök urat a Püspöki Konferencián végzett munkája közben kérdeztük életéről, hivatásáról és a missziókról. Kértünk tőle üzenetet életünk irányítására.

IX. Váci Egyházmegyei Találkozó 

Pásztó - 2013. június 28-29.

A találkozó mottója: „Ne félj, csak higgy!”

A találkozó során több egyházközségi csoport mellett az egyházmegye Szent Gyermekség Műve missziós csoportjai is bemutatkoztak.

Szoborszentelés 

„…én egyszerre szeretném az Evangéliumot hirdetni mind az öt világrészben egészen a legeldugottabb kis szigetekig!” Lisieux-i K is Szent Teréz

Lisieux-i Kis Szent Teréz születésének 140. évfordulóját ünnepeljük ebben az évben. A nagybárkányi egyházközösségben szoborszentelésre került sor.

Minden hivatás titok 

Beszélgetés Alberto Bottari de Castello nuncius úrral

Kórház a világ végén 

A fiatal Dél-Szudán állam legsürgősebb feladatai közé tartozik egy egészségügyi központ felépítése. Az emberek a hosszú polgárháború utóhatásaival is küszködnek. Mégis vannak a reménynek szigetei, mint a mapuorditi katolikus kórház. 

Ragyogtassuk fel a remény csillagát 

„Látom már egy új missziós korszak derengését, amely fényes nappallá lesz…” – írta Boldog II. János Pál pápa a „Redemptoris missio” kezdetű enciklikájában. Tanúi vagyunk annak, hogy e prófétai meglátás az őt követő XVI. Benedek, majd Ferenc pápa által, az Úr segítségével a megvalósulás felé tart. 

Tapini völgyében 

A Pápua Új-Guinea felföldjén élő emberek szétszórt falvakban laknak. Majdnem mindennap hosszú utat tesznek meg, meredek hegyoldalakon másznak fel, sűrű dzsungelen verekszik át magukat és rohanó folyókon kelnek át, hogy elérjék céljukat: Tapinit, a katolikus egyház által fenntartott egyik hegyi állomást.