Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Boldogasszony zarándokvonat 2016 

2016-ban veszünk részt először missziós gyermek és ifjúsági csoporttal a Csíksomlyói Búcsún. A Misszió Tours szervezésében induló Boldogasszony zarándokvonattal és zarándok közösséggel kelünk útra, a magyarság legszebb ünnepére.  

Ferenc pápa: Osszuk meg javainkat! 

Február 10-én, hamvazószerdán tartott katekézisében a pápa a jubileumnak, vagyis az ötvenévente előírt szentévnek az intézményéről és annak időszerű tanításáról elmélkedett. Igazságos és emberhez méltó társadalmat kell építenünk, ennek első lépése pedig az, hogy megossszuk javainkat a rászorulókkal.

Nagyböjti missziós kalendárium 

A Szent Gyermekség Műve missziós gyermekeinek nagyböjti jócselekedet naptára.

Irgalmasság Iskolája IV. (befogadás) 

"Az irgalmasságnak van 7 testi s 7 lelki cselekedete..." Böjte Csaba 14 alkalomból álló, húsvét vasárnapig taró előadás sorozatot indított: Irgalmasság Iskolája címmel. 

Szíriai helyzet 

Éheznek és fáznak a szíriai keresztények – az ősi Niszibisz érseke nyilatkozik

Ferenc pápa februári imaszándéka 

Ferenc pápa februári imaszándéka: „Hogy vigyázzunk a teremtésre, mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt az eljövendő nemzedékeknek!”

Elkezdődött a görögkatolikus nagyböjt 

A görögkatolikus egyházban február 8-án kezdetét vette a húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak.

Eucharisztikus kongresszus Budapesten 

Interjú Erdő Péter bíborossal Ferenc pápa döntéséről, a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról

Hip-hop evangelizáció New York 

Két amerikai szalézi szerzetesnövendék a hip-hop zenét használja fel az evangélium terjesztésére a fiatalok körében. Steve DeMaio és Steve Eguino testvér, más néven a Bosco Boys videóklipet is készített „Ki mondja, hogy nem lehetsz szent?" címmel.

Ferenc pápa a szeminaristákhoz 

Fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli a neves intézmény, amelyet Boldog VI. Pál áldott meg 1965. november 11-én a II. Vatikáni Zsinat utáni nyitás szellemében. A szeminárium létrehozása azt a célt szolgálta, hogy falai között valódi papképzés folyjon, az egyház jövőjének építése. A római tanulmányok évei alatt a szeminaristák a belső megtérés révén megalapozhatják papi hivatásukat, amely a Jézussal való személyes kapcsolatban újul meg.

Irgalmasság Iskolája III. (ruhát adni) 

"Az irgalmassgnak van 7 testi s 7 lelki cselekedete..." Böjte Csaba 14 alkalomból álló, húsvét vasárnapig taró előadás sorozatot indított: Irgalmasság Iskolája címmel. 
 

Sport (!) 

Február 1. és 5. között a szlovákiai Nagymihály (Michalovce) ad otthont a katolikus papok teremlabdarúgó-Európa-bajnokságának. Az immár 10. alkalommal rendezendő kontinensviadalon a magyar válogatott 14 riválisával mérkőzik meg.