Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Szegény egyház a szegényekért 

A pápai alamizsnahivatal számlája gyorsan feltöltődik és gyorsan leapad. Karácsony előtt mintegy 400 ezer eurót költöttek kilakoltatással fenyegetett családok számláinak és bérleti díjainak kifizetésére. Ferenc pápa nyíltan beszél Konrad atyával: „Akkor örülhetünk, ha a számla kiürül.”

Fogadjuk be Jézust a szívünkbe! 

Ferenc pápa az új esztendő első vasárnapján délben a dolgozószobája ablakából köszöntötte a téren összegyűlt híveket és beszédében a megtestesülés drámaiságáról és az Ige befogadásáról elmélkedett.

Naponta imádság és elmélkedés 

Január 4-től mindennap imádság, illetve elmélkedés lesz hallható a Kossuth Rádióban.

Görgökatolikus missziós beiktatás Nyíregyházán 

19 gyermek tett missziós fogadalmat 2015. december 9-én a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus iskolában.

Adománygyűjtés 2016 

Támogassa ön is a kárpátaljai, ráti, Szent Mihály Gyermekotthon bővítését!

Irgalmasság, homília 

Ferenc pápa homíliája az Irgalmasság évét megnyitó szentmisén

Megnyílnak az irgalmasság kapui 

Az irgalmasság rendkívüli szentévének kezdetén a magyarországi és külhoni egyházmegyék kijelölt templomaiban is sor kerül a szentévi kapuk ünnepélyes megnyitására. A szent kapuk megnyitásának időpontjait az alábbiakban közöljük.

"Jézus az én Megváltóm" 

A mumbai nemzetközi eucharisztikus kongresszus előtt indiai hívek tettek tanúságot hitükről. Ezek közül kitűnik Kanaka Rekha Nayaka tanúságtétele, aki túlélte a 2008-as keresztényellenes pogromot.

Csaba testvér missziós buzdítása 

Az utcán élők lelkigondozásával foglalkozó szervezeteket hívta meg Ferenc pápa a Vatikánba, hogy egy nemzetközi szimpóziumon cseréljék ki tapasztalataikat. Böjte Csaba ferences testvér is részt vett ezen a programon. Ezzel a rövid videóval is buzdít minket a misszióra.

"Mi jobban élünk mint a világ 95%-a! Afrikában többen élnek az utcán, mint ahányan Európában vagyunk. "  
 

Louis Martin & Marie-Azélie Guérin 

Ízelítő a pásztói és a nagybárkányi, Ifjúsági és Gyermekmissziósok eléőadásából.  Louis Martin és Zélie-Marie Guérin házaspár szentté avatására 2015. október 18-án, a Világmisszió vasárnapján került sor Rómában a családszinódus idején.

Missziós napok Encsen 

Missziós napokat tartottak Encsen a Szent László iskolában. Hétfőm és kedden játékos, énekes, táncos programok keretében ismerkedhettek meg a gyerekek: a Pápai Missziós Művek, a Verbita rend és a Ferences Mária Misszionárius nővérek szolgálatával, életével, szokásaival.